Ads 468x60px

Genpower Holding teknik İFLAS ını Açıkladı

Uzmanların “Gözaltı Pazarı’na gitme riski var” dediği hisseleriyle dikkat çeken ve otoriteler tarafından da bu konuda uyarılan Genpower Holding’ten teknik iflas açıklaması geldi. Dün akşam saatlerinde gelen açıklama sonrası bugün hisseler taban oldu. yüzde 8.64 oranında değer kaybeden hisseler 0.74 liradan alıcı bulamıyor.

Genpower Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamanın ‘sermayenin kaybı, borca batık olma durumunu’ kapsayan TTK’nın 376. Maddesi’yle ilgili olduğu görüldü.

 Genpower Holding açıklamasında, “Şirketimiz, TTK 376 . maddesi gereğince  sermayesi ile ilgili alacağı kararı , 2013 Olağan Genel Kurulu'nda görüşmeye sunacak, karara bağlayacak ve  KAP'ta ilan edilecektir” denildi.

 Öte yandan Genpower Holding tarafından dün açıklanan konsolide olmayan mali tablolarda 2013 yılı 12 aylık dönem zararı rekor bir rakamla 65 milyon 786 bin TL olarak belirtilmişti.

376. MADDE NEDİR?

 Yeni Türk Ticaret Kanunu -Sermayenin kaybı, borca batık olma durumu

 Madde 376 – (1) Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar.

 (2) Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, derhâl toplantıya çağrılan genel kurul, sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermediği takdirde şirket kendiliğinden sona erer.

 (3) Şirketin borca batık durumda bulunduğu şüphesini uyandıran işaretler varsa, yönetim kurulu, aktiflerin hem işletmenin devamlılığı esasına göre hem de muhtemel satış fiyatları üzerinden bir ara bilanço çıkartır. Bu bilançodan aktiflerin, şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediğinin anlaşılması hâlinde, yönetim kurulu, bu durumu şirket merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine bildirir ve şirketin iflasını ister. Meğerki, iflas kararının verilmesinden önce, şirketin açığını karşılayacak ve borca batık durumunu ortadan kaldıracak tutardaki şirket borçlarının alacaklıları, alacaklarının sırasının diğer tüm alacaklıların sırasından sonraki sıraya konulmasını yazılı olarak kabul etmiş ve bu beyanın veya sözleşmenin yerindeliği, gerçekliği ve geçerliliği, yönetim kurulu tarafından iflas isteminin bildirileceği mahkemece atanan bilirkişilerce doğrulanmış olsun. Aksi hâlde mahkemeye bilirkişi incelemesi için yapılmış başvuru, iflas bildirimi olarak kabul olunur.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u