Ads 468x60px

2014 yılı için hisse önerileri

2014’te piyasaları siyasi gelişmeler ve FED’in alacağı kararlar etkileyecek. İhracat ağırlıklı çalışan otomotiv şirketleri, havayolu ve havaalanı firmaları performanslarını 2014’te de devam ettirirken sektörlerin hızlı hisseleri öne çıkacak.Oldukça inişli çıkışlı bir piyasanın yaşandığı 2013 yılında yine seçici davrananlar kazandı.
Geçtiğimiz yıl yatırımcılar borsada mali sektörden uzaklaşırken sanayi hisselerine yöneldi. Faizdeki hareket ve altındaki düşüşle birlikte banka ve maden sektörü hisseleri değer kaybetti. İhracat ağırlıklı otomotiv firmaları ile havayolu ve havaalanı şirketleri yatırımcısına kazandırdı.
2014 yılına yönelik ise piyasa uzmanlarının kaygıları bir hayli fazla. Goldman Sachs, 2014 yılında ciddi bir yavaşlama olacağı beklentisini dile getiriyor. Türkiye ekonomisine yönelik büyüme tahmini ise yüzde 2,7 seviyesinde. Yabancı fonların satış ağırlıklı işlemlerde bulunmaları, beklentiye uygun pozisyon aldıklarını gösteriyor. Yabancılar Ocak 2013 - Kasım 2013 döneminde net 236 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Koşullarda önemli bir değişiklik olmaması halinde, bu yıl da satışların devam etmesi bekleniyor.
Strateji Menkul Değerler Fon Yöneticisi Bülent Topbaş, 2014’te merkez bankalarının politika belirsizliklerine ve cari açık sorununa dikkat çekmekle birlikte, bunların BIST endeksinin zirve yapmasının önünde engel olamayacağını ifade ediyor. Neticede borsadaki şirketlerin sanal olmadığını, ekonomik bir aktivite içindeki firmalar olduğunu dillendiriyor. 2014 yılına karamsar bakanlar olduğu kadar umutlu olanlar da var. Bununla birlikte, ileriye dönük isabetli analiz yapabilenler, aradan sıyrılan hisseleri yakalayıp kâr edebiliyor. Bu durum hisselerde performans analizi yapmanın önemini bir kez daha ortaya koyuyor.
Geçtiğimiz yıl şirketleri belirlediğimiz dokuz kritere göre değerlemeye tabi tutmuş ve öne çıkan 10 hisseyi paylaşmıştık. Bu kapsamda tespit ettiğimiz 10 hissenin ortalama getirisi yüzde 20,54 oldu. Aynı süre zarfında BIST 100 Endeksi yüzde 6,18 ve ons altın yüzde 26 kaybettirirken, dolar yüzde 13, bono endeksi yüzde 5,6 yükseldi. 2014 yılında da alternatif yatırım araçları karşısında yatırımcıların daha yüksek getiri sağlayabilmesi, spekülatif bakış açısı ile değil doğru kriterlere göre yatırım yaparak mümkün olacak. Biz bu yıl da belirlediğimiz dokuz kritere göre hisseleri analiz süzgecinden geçirdik. Çalışmamızın sonucunda yine öne çıkan 10 hisseyi okurlarımızla paylaştık. İşte dokuz kriter ve bu kriterlere bağlı 10 hisse…

İSTİKRARLI TEMETTÜ ÖDEYENLER TALEP GÖRECEK
Faizlerdeki düşük seyir nedeniyle geçtiğimiz yıl öne çıkan temettü ödeyen şirketler, 2014 yılında faizlerde artış eğilimi yaşanacağı beklentisine karşın, yatırımcıların takibinde olmaya devam edecek. Özellikle kurumsal yatırımcıların seçim tercihlerinde istikrarlı temettü ödemesi önemli kriterler arasında yer alıyor. Analistler, kurumsal yatırımcıların likit, kârlı ve temettü ödeyen şirketleri tercih ettiklerine dikkat çekiyor.
İstikrarlı olarak kâr payı ödeyen şirketler, 2013 yılında yatırımcısına kazandırdı. Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, şirketin 2013 Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, enerji verimliliği, Ar-Ge, çevre, ihracat ve finansman alanlarında atılan adımlar sonucunda yatırımcısına yüksek ve düzenli kâr payı ödediklerini söyledi. Tüpraş’tan ayrı olarak neredeyse yılda iki defa temettü veren Ford Otosan da listede dikkat çeken bir diğer şirket.
Düzenli olarak temettü ödeyen şirketlere yatırım yapmak isteyenler olası gelişmeleri de göz ardı etmeden Tüpraş, Akbank, İş Bankası (C), Ford Otosan, Sabancı Holding, Anadolu Efes, Enka İnşaat, Çimsa, Akçansa, Ülker Bisküvi’yi göz önünde bulunduracak.

PERFORMANS YÜKSEKLİĞİ İZLENECEK
Son beş yılda ortalama yüzde 10’un üzerinde kazandıran hisse senetleri, hem performanslarının yüksek olması hem de istikrarlı getiri sağlamaları nedeniyle dikkat çekiyor. Yüksek performansları ve son beş yıldaki getirileri ile öne çıkan şirketler arasında Adel Kalemcilik, Türk Traktör, Altınyıldız, Aksa, Otokar, Pınar Süt, Ford Otosan, Coca Cola İçecek, Erbosan ve Parsan bulunuyor.
Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, Türkiye’de genç nüfus oranının yüksek olduğunu, kırtasiye sektörünün de buna paralel olarak büyümesini sürdüreceğini düşünüyor. Şirket, fırsat olarak gördüğü ihracat pazarlarında büyümeye ve gelişmeye çalışıyor. Uzmanlar listede yer alan firmalardan Aksa için “hikayesinin bittiğini” söylüyorlar. Onlara göre Aksa’nın artık aynı performansı göstermesi zor. Bunda şirketin kârında gözlenen düşüşün de etkisi olsa gerek.

YABANCI POZİSYONU YÜKSEK OLANLAR
6 Aralık 2013 itibariyle Borsa İstanbul’da payları yüzde 62,34 olan yabancı yatırımcılar, derinlikli ve likit hisselerde pozisyon alıyor. Yerliye göre daha uzun vadeli yatırımı tercih etmeleri sebebiyle aldıkları hisseler merak konusu oluyor. 2013 yılında yabancı payı yüksek hisselerden Koza Altın, altın fiyatlarındaki düşüşle birlikte geriledi. Geçtiğimiz yıl yabancıların ağırlıklı olduğu hisselerden Tüpraş, Emlak Konut ve Halk Bankası endekse paralel hareket etti. Coca Cola İçecek, OMV Petrol Ofisi, Turkcell, Arçelik, Tofaş Oto. Fab., Türk Traktör ise endeksin üzerinde performans sergiledi.
Bu yıl para akışının gelişen ülkelere yönelmesi ile birlikte yabancı fonların satışları da artacaktır. Ancak beklentileri güçlü hisselerde pozisyonların korunacağı öngörülmekte. Analizimizde yabancı payı yüksek hisseleri değerlendirirken bu hisselerin dolaşımdaki payının da 4,5 milyon adedin üzerinde olmasına dikkat ettik. Değerlendirme yaparken hem yabancı payı hem de dolaşımdaki payı yüksek 10 hisseyi belirledik: Coca Cola İçecek, OMV Petrol Ofisi, Turkcell, Arçelik, Koza Altın, Tofaş Oto. Fab., Tüpraş, Türk Traktör, Halk Bankası, Emlak Konut  öne çıkan 10 hisse arasında yer alıyor. Bu hisseler içerisinde aracı kurum tavsiyelerinde Emlak Konut, Koza Altın ve OMV Petrol Ofisi yüzde 30’un üzerindeki getiri beklentisi ile dikkat çekiyor.

DİPTE OLUP PRİM POTANSİYELİ TAŞIYANLAR
“Dipten alabileceğim hisseleri takip ediyorum” diyen bireysel yatırımcılardan Selim Atakan, kelepir hisse arayan geniş yatırımcı kitlesine mensup. Dip seviyelerde olup da bunlardan olumluya dönme ihtimali olanları yakalayabilenler, ciddi kazançlar elde edebiliyor. Trend değişimleri, yatırımlar, olumsuz giden satış koşulları, krizler hisselerin dip seviyelerini görmelerinin sebebi olabiliyor. Olumsuz koşulların değişmesi ile birlikte trendler de tekrar değişebiliyor ve yatırım yapanlar kazanabiliyor.
Bununla birlikte, dipte olan şirketlerden zararda olan, satışlarını artıramayan, özsermayesini yitirenler yatırımcısına ciddi kayıplar yaşatabiliyor. Goldaş buna verilebilecek son örneklerden birisi. Mali yapısını düzelteceği beklentisi ile pozisyon alan yatırımcılar ciddi bir kayıpla karşılaşırken hissenin sırası Nisan 2013’te kapatıldı. 2013 yılına dip seviyelerden giren spor hisseleri de yatırımcısına kaybettirenlerden.
Bu yıl, dipteki hisseleri analiz ederken, kurum değerlendirmelerini de göz önünde bulundurduk. Kurumların Doğan Grubu ve enerji şirketlerine yönelik beklentilerinin yüksek olduğunu görmekteyiz. Anel Elektrik, Aksa Enerji, Hürriyet Gazetecilik, Doğan Yayın Holding, Ak Enerji, Zorlu Enerji dipte olan ancak kurum beklentilerinde öne çıkan hisseler arasında bulunuyor.

FAİZDEKİ ARTIŞTAN OLUMLU ETKİLENENLER
Geçtiğimiz yılın en fazla kaybettiren şirketleri arasında yer alan maden şirketleri faizdeki olası artışlardan olumlu etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Bu şirketlerin nakit ve benzeri değerlerinin yüksek olması bilançolarına olumlu yansıyor. Koza Altın, Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji, Turkcell, Park Elek. Madencilik, Ülker Bisküvi, Tofaş Oto. Fab., Anadolu Isuzu, Pegasus ve BİM Mağazalar, nakit ve benzeri değerleri yüksek olan şirketler arasında yer alıyor. Altın fiyatlarının 2013 yılında dip seviyelere gerilemesi ile birlikte uzmanlar yüzde 10’luk bir aşağı marjın daha olduğunu söylüyor. Ancak şirketlerin mali durumlarının iyi olması, beklentilerin korunmasına imkan sağlıyor.

KUR ARTIŞINDAN OLUMLU ETKİLENECEKLER
Geçtiğimiz yıl dolar, yatırım araçları arasında öne çıktı. Bu yıl da beklenti doların güçlü seyrini koruyacağı yönünde. Listede öne çıkan şirketlerden Enka için Yapı Kredi Yatırım analistleri, getirilerin artık sınırlı olduğunu belirtiyor. Defansif ve güçlü mali yapısı sayesinde, Enka’nın endeksin üzerinde performans sergilediğini dile getirirken “tut” tavsiyesini koruyorlar. Ancak inşaat sektöründeki olumlu beklentiye karşın, Rusya’da gayrimenkule uygulanacak yeni vergi rejiminin marjlara olumsuz yansıma olasılığını da göz ardı etmemek gerekiyor. Goldman Sachs ise kurdaki hareketlerden pozitif etkilenecek şirketler arasında Enka İnşaat, Arçelik, TAV ve Alarko Holding’i saymakta.

ARACI KURUMLARIN EN YÜKSEK GETİRİ BEKLEDİKLERİ
Aracı kurumlar, BIST 100 hisseleri içerisinde GYO, holding ve enerji sektöründeki firmalara ağırlık vermekte. Sabancı Holding, Emlak Konut ve Tümosan analizlerde öne çıkan şirketler arasında. Bununla birlikte aracı kurumların yüksek getiri beklediği hisselerin 2013 yılında kaybettirdiğini görüyoruz. Yüksek getiri beklentili hisseler aynı zamanda sürprizlerin beklendiği hisseler. Söz konusu beklentilerin gerçekleşmemesi, yüksek getiri beklentilerini de boşa çıkarıyor. Bu nedenle böylesi hisselere biraz daha temkinli yaklaşmalı.
Biz aracı kurumların 2014 yılında ortalama yüzde 36 getiri beklediği hisselerden BIST 100’de yer alanları listeye aldık. Aksa Enerji, sürpriz yapması beklenen hisselerden. Deutsche Bank, aralık ayında en çok beğendiği hisseler listesinde Aksa Enerji’ye yer verdi.   

SEKTÖRÜN EN HIZLI BÜYÜYENLERİ
Sektörlerinin hızlı büyüyenleri getiride de öne çıkabiliyor. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl listenin ilk iki sırasında yer alan maden şirketleri yatırımcısına kaybettirdi. Koza Altın ve Koza Madencilik’te mali veriler iyi olmasına rağmen, altın fiyatındaki gerileme hisselere olumsuz yönde yansıdı. Ancak bu şirketlere ilişkin beklentiler korunuyor.
2014 yılında demir-çelik, havayolları, GYO öne çıkan sektörler olarak dikkat çekiyor. İş GMYO için analistlerin ortalama beklentisi yüzde 29,5 oranında getiri. THY, Coca Cola İçecek, Ereğli Demir Çelik yüksek getiri beklentisi olan hisseler arasında. Yatırım tavsiyelerinde özellikle ulaşım sektörü dikkat çekiyor. ÜNLÜ & Co. aralık ayında Türk havacılık sektörü için tavsiyesini “ağırlığını artır” olarak açıkladı. THY ve Pegasus’un artan yolcu sayısından faydalandıklarına, filo genişletme planlarına sahip olduklarına vurgu yaptı. ÜNLÜ & Co. uzmanları, THY’nin Pegasus’a göre daha çekici olduğuna da dile getiriyor. Bu yıl demir-çelik sektöründe de hareketlenme beklentisi var. Erdemir yönetimi 2013 ve 2014’te inşaat başta olmak üzere bütün demir-çelik tüketen sektörlerin pozitif büyüme göstereceği beklentisinde.

HİSSE BAŞINA KÂRI YÜKSEK ŞİRKETLER
2013 yılının hisse başına karı yüksek şirketler listesinde yer alan şirketler yatırımcısına kazandırdı. 2014 yılında da gözde olacak şirketler listede yer alıyor. Kartonsan, Yazıcılar Holding, Anadolu Isuzu, Anadolu Efes, Konya Çimento, Goodyear, Alarko GMYO, Tüpraş, Türk Traktör, Halk Bankası hisse başına kârı yüksek olan şirketler.
Yapı Kredi Yatırım, Tüpraş’ta yüzde 25 yukarı yönlü potansiyel öngörüyor. Hedef fiyatı ise 54,35 TL. Kurum uzmanları Tüpraş’ta zayıf rafineri makro görünümü ve yükselen risksiz faiz oranının negatif etkilerini, yeni yatırım teşviğinin olumlu katkısı büyük oranda kapattığı için Tüpraş için “al” önerisinde bulunuyor.

2013 LİSTE PERFORMANSIMIZ
Her yıl dokuz kritere göre öne çıkan 10 hisseyi belirliyoruz. Geçtiğimiz yıl dalgalanmaların yaşandığı bir yıl oldu. BIST 100 Endeksi, yaklaşık 30 bin puanlık bir marjda dalgalandı. Buna karşın belirlediğimiz 10 hisse yüzde 20,54 oranında getiri sağladı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi ise yüzde 6,18 kaybettirdi. Önerdiğimiz hisseler içerisinde maden sektörü hisselerinin yüzde 30’a varan değer kaybı ortalama getiriyi aşağıya çekerken; Aksa yüzde 77 ve Ülker yüzde 74’lük prim ile ortalamayı yükseltti. Geçen yıl THY, Çimsa ve Adel yüzde 30 getiri sağlarken 10 hissenin ortalama getirisi yüzde 20,54 oldu.

2014 YILI İÇİN DİKKAT ÇEKEN 10 HİSSE
Uzmanlar bu yıl seçici hisse hareketlerinin öne çıkacağına vurgu yapıyor. İhracatçı otomotiv şirketleri, havayolu şirketleri ve gıda şirketleri ilgi görmeye devam edecek. 2014 yılına girerken, piyasaların gelişim seyrini de göz önünde bulundurarak dokuz kritere göre öne çıkan 10 hisseyi belirledik. Kimi uzmanlar BIST 100 Endeksi’nin 85 binlere doğru hareket edebileceğini öngörüyor. Olumlu gelişmeler yaşanırsa bu öngörü gerçekleşecektir. Ancak bir gerçek var ki, bu yıl FED’in yapacağı açıklamalar ve vereceği sinyaller sadece Türkiye için değil, tüm gelişmiş ülkeler için etkili olacak.
2014 yılında hisse senedi yatırımlarında seçici olanlar kazanacak. Gelişmeler tek bir kritere değil, birden fazla göstergeye göre karar alınmasını gerekli kılmakta. Gelişen ülke ekonomilerindeki iyileşmeye bağlı olarak borsada ihracat ağırlıklı çalışanlar öne çıkarken, yatırımcılar mali açıdan güçlü şirketleri tercih edecek.
Biz de bu kapsamda belirlediğimiz dokuz kritere göre  2014 yılında öne çıkabilecek şirketleri belirledik. İşte 2014 yılında prim yapmasını beklediğimiz hisseler: Ford Otosan, Coca Cola İçecek, Turkcell, Erbosan, Pınar Süt, Sabancı Holding, Akçansa, BİM Mağazalar, Türk Hava Yolları, T. Halk Bankası.
Dokuz farklı kriterde öne çıkan bu şirketler endekste dalgalanmalar yaşansa bile prim potansiyeli taşıyor. Aracı kurumların bu hisseler için ortalama getiri tahmini yüzde 27 oranında olurken, beklentimiz performansın BIST 100 Endeksi’nin üzerinde gerçekleşmesi yönünde.

GÜÇLÜ TEMETTÜ ÖDEYENLER


Hisse
Son 10 yıldaki toplam temettü (Milyon TL)
06.12.2013 itibariyle
Aracı kurumların potansiyel getiri beklentisi (%)



Fiyatı (TL)
PD/DD
2013 getirisi (%)

1
Tüpraş
6.981
45,20
2,28
-5,65
11,29
2
Akbank
5.053
7,12
1,35
-17,86
21,11
3
İş Bankası (C)
4.256
5,02
0,98
-17,00
31,94
4
Ford Otosan
4.045
25,00
4,11
20,69
7,09
5
Sabancı Holding
1.793
8,94
1,08
-7,93
32,75
6
Anadolu Efes
1.431
23,00
1,44
-8,97
11,35
7
Enka İnşaat
1.105
6,30
1,84
37,81
5,35
8
Çimsa
813
12,85
1,66
50,44
-3,41
9
Akçansa
789
11,50
2,28
17,25
-1,86
10
Ülker Bisküvi
551
16,35
6,01
74,96
-1,80
BIST’teki bütün şirketler içerisinden 2004 yılından itibaren her yıl temettü ödeyen
ve toplam temettüsü en yüksek şirketler.

GETİRİLERİ YÜKSEK HİSSELER


Hisse
06.12.2013 itibariyle
Aracı kurumların potansiyel getiri beklentisi (%)


Fiyatı (TL)
Son beş yılki getiri (%)
PD/DD
2013 getirisi (%)

1
Adel Kalemcilik
58,00
2.301
3,10
45,12
-
2
Türk Traktör
65,50
2.170
5,22
19,86
1,90
3
Altınyıldız
48,20
1.547
4,43
32,42
-
4
Aksa
8,30
969
1,54
77,54
-7,05
5
Otokar
66,25
861
6,52
64,05
-27,00
6
Pınar Süt
17,55
841
1,73
15,44
13,50
7
Ford Otosan
25,00
839
4,11
20,69
7,09
8
Coca Cola İçecek
52,75
773
5,31
43,33
16,44
9
Erbosan
24,15
546
1,22
12,69
-
10
Parsan
3,16
374
0,99
18,80
-
BIST’teki bütün şirketler içerisinden son beş yılda her yıl yüzde 10’un üzerinde
getiri sağlayan şirketler alınmıştır.

YABANCILARIN EL ÇEKMEDİKLERİ


Hisse
06.12.2013 itibariyle
Aracı kurumların potansiyel getiri beklentisi (%)


Yabancı payı (%)
Fiyatı (TL)
PD/DD
2013 getirisi (%)

1
Coca Cola İçecek
90,78
52,75
5,31
43,33
16,44
2
OMV Petrol Ofisi
89,89
4,90
1,40
6,06
-
3
Turkcell
85,70
11,95
1,80
3,46
30,30
4
Arçelik
84,16
12,65
2,15
12,71
-0,14
5
Koza Altın
82,96
29,00
2,75
-30,72
31,26
6
Tofaş Oto. Fab.
80,72
13,00
3,58
34,93
7,10
7
Tüpraş
80,63
45,20
2,28
-5,65
11,29
8
Türk Traktör
80,36
65,50
5,22
19,86
1,90
9
T. Halk Bankası
79,94
15,10
1,43
-11,95
28,76
10
Emlak Konut GMYO
79,65
2,64
1,98
-13,17
31,81
BIST’teki bütün şirketler içerisinden yabancı payı en yüksek olan şirketlerdir. (06/12/2013 ) Dolaşımdaki payı 4,5 milyon adedin üzerindekiler alınmıştır.

DİPTE OLUP PRİM POTANSİYELİ TAŞIYANLAR


Hisse
06.12.2013 itibariyle
Aracı kurumların potansiyel getiri beklentisi (%)


Dibe en yakınlık (%)*
Fiyatı (TL)
PD/DD
2013 getirisi (%)

1
Anel Elektrik
11,83
1,24
0,58
-41,78
61,30
2
Aksa Enerji
13,92
2,88
1,70
-36,84
54,01
3
Hürriyet Gzt.
15,84
0,69
0,55
-25,00
62,58
4
Doğan Yayın Hol.
17,81
0,61
1,46
-21,79
71,92
5
Ak Enerji
23,07
1,28
1,05
-21,95
36,03
6
Zorlu Enerji
28,10
1,25
1,64
8,70
21,49
7
Akfen Holding
30,02
4,43
0,99
-3,19
48,07
8
Asya Katılım Bankası
32,89
2,00
0,72
-9,50
7,32
9
Migros Ticaret
35,68
17,70
3,23
-17,67
24,93
10
Bizim Mağazaları
37,92
23,35
7,14
-15,21
18,82
*BIST 100 hisseleri içerisinden global ekonomik krizden bu yana gördüğü en düşük seviyeye yakın olan ve prim potansiyeli taşıyan hisseler.

FAİZDEKİ ARTIŞTAN OLUMLU ETKİLENENLER


Hisse
Nakit ve nakit benzerleri (Milyon TL)
06.12.2013 itibariyle
Aracı kurumların potansiyel getiri beklen-tisi (%)



Fiyatı (TL)
PD/DD
2013 getirisi (%)

1
Koza Altın
859
29,00
2,75
-30,72
31,26
2
Koza Madencilik
1.100
3,79
1,10
-33,04
26,02
3
İpek Doğal Enerji
1.106
4,14
1,46
-31,00
-13,56
4
Turkcell
7.703
11,95
1,80
3,46
30,30
5
Park Elek. Madencilik
202
5,42
1,59
-11,73
26,46
6
Ülker Bisküvi
973
16,35
6,01
74,96
-1,80
7
Tofaş Oto. Fab.
1.850
13,00
3,58
34,93
7,10
8
Anadolu Isuzu
185
20,30
1,47
-0,49
-
9
Pegasus
959
40,50
3,67
116,00
-4,83
10
Bim Mağazalar
544
44,00
15,04
2,47
9,84
BIST 100 şirketleri baz alınarak yapılmıştır.


DOLARDAKİ OLASI ÇIKIŞLARDAN OLUMLU ETKİLENECEK OLANLAR


Hisse
Döviz pozisyonu (Milyon TL)
06.12.2013 itibariyle
Aracı kurumların potansiyel getiri beklentisi (%)



Fiyatı (TL)
PD/DD
2013 getirisi (%)

1
Garanti Bankası
3.330
7,30
1,39
-20,09
19,91
2
Enka İnşaat
1.441
6,30
1,84
37,81
5,35
3
Pegasus
1.216
40,50
3,67
116,00
-4,83
4
TAV Havalimanları
540
15,80
3,62
79,09
6,43
5
Doğan Holding
500
0,78
0,60
-15,22
89,74
6
Eczacıbaşı İlaç
462
2,26
0,43
17,61
-
7
Alarko Holding
356
6,38
1,24
25,76
10,93
8
Sabancı Holding
289
8,94
1,08
-7,93
32,75
9
Arçelik
253
12,65
2,15
12,71
-0,14
10
Park Elek. Madencilik
216
5,42
1,59
-11,73
26,46
BIST 100 şirketleri baz alınarak yapılmıştır.
Döviz pozisyonu artıda ve en yüksek olan şirketler listelenmiştir.

ARACI KURUMLARIN EN YÜKSEK GETİRİ BEKLEDİKLERİ


Hisse
Aracı kurumların potansiyel getiri beklentisi (%)
06.12.2013 itibariyle




Fiyatı
 (TL)
PD/DD
Hisse başına kâr (TL)
2013 getirisi(%)
1
Aksa Enerji
54,01
2,88
1,70
-0,12
-36,84
2
Akfen Holding
48,07
4,43
0,99
-0,26
-3,19
3
Turcas Petrol
37,48
3,05
0,94
0,18
-5,33
4
Ak Enerji
36,03
1,28
1,05
-0,10
-21,95
5
Sinpaş GMYO
35,08
1,07
0,61
0,04
-21,63
6
Tekfen Holding
34,97
4,58
0,86
0,02
-33,52
7
Torunlar GMYO
34,74
3,36
0,60
-0,03
6,81
8
Sabancı Holding
32,75
8,94
1,08
0,77
-7,93
9
Emlak Konut GMYO
31,81
2,64
1,98
0,23
-13,17
10
Tümosan Motor ve Traktör
20,00
5,60
3,02
0,36
50,22
               
Potansiyel getiri, işlem hacminde ilk 20’de olan dört aracı kurumun
tahminlerinin ortalamasıdır.

SEKTÖRLERİNİN EN HIZLI BÜYÜYEN HİSSELERİ


Hisse
Son beş yılda satışlarda büyüme (%)
06.12.2013 itibariyle
Aracı kurumların potansiyel getiri beklentisi (%)



Fiyatı (TL)
PD/DD
2013 getirisi (%)

1
İş GMYO
400,28
1,41
0,78
2,20
29,50
2
Türk Traktör
238,36
65,50
5,22
19,86
1,90
3
Sasa Polyester
221,08
1,05
0,92
-11,76
-
4
Doğuş Otomotiv
192,28
8,12
1,66
3,20
27,18
5
Türk Hava Yolları
174,74
7,20
1,46
34,46
29,15
6
Aselsan
152,62
8,68
3,28
4,34
4,95
7
Anadolu Isuzu
126,33
20,30
1,47
-0,49
-
8
Bim Mağazalar
123,04
44,00
15,04
2,47
9,84
9
Coca Cola İçecek
110,91
52,75
5,31
43,33
16,44
10
Ereğli Demir Çelik
99,60
2,60
1,10
27,52
16,57
Çalışma BIST 100 hisseleri baz alınarak yapılmıştır. Son beş yılda cirosu sürekli artan
farklı sektörlerdeki şirketler gösterilmektedir.

HİSSE BAŞINA KÂRI YÜKSEK ŞİRKETLER


Hisse
Hisse başına kâr (TL)
06.12.2013 itibariyle
Aracı kurumların potansiyel getiri beklen-tisi (%)



Fiyatı (TL)
PD/DD
2013 getirisi (%)

1
Kartonsan
8,58
277,00
3,29
18,26
-
2
Yazıcılar Holding
7,66
20,75
0,82
31,68
23,00
3
Anadolu Isuzu
7,26
20,30
1,47
-0,49
-
4
Anadolu Efes
4,85
23,00
1,44
-8,97
11,35
5
Konya Çimento
4,73
287,00
4,68
-6,13
-
6
Good-Year
4,52
58,25
1,68
-10,21
-
7
Alarko GMYO
4,38
22,85
0,70
1,23
-
8
Tüpraş
4,33
45,20
2,28
-5,65
11,29
9
Türk Traktör
3,85
65,50
5,22
19,86
1,90
10
T. Halk Bankası
1,61
15,10
1,43
-11,95
28,76


2014 YILI İÇİN DİKKAT ÇEKEN 10 HİSSE


Hisse
06.12.2013 itibariyle
Aracı kurumların potansiyel getiri beklentisi (%)


Hisse başına kâr (TL)
Fiyatı (TL)
PD/DD
2013 getirisi (%)

1
Ford Otosan
1,47
25,00
4,11
20,69
7,09
2
Coca Cola İçecek
2,12
52,75
5,31
43,33
16,44
3
Turkcell
0,83
11,95
1,80
3,46
30,30
4
Erbosan
1,86
24,15
1,22
12,69
-
5
Pınar Süt
1,00
17,55
1,73
15,44
13,50
6
Sabancı Holding
0,77
8,94
1,08
-7,93
32,75
7
Akçansa
0,62
11,50
2,28
17,25
-1,86
8
Bim Mağazalar
1,01
44,00
15,04
2,47
9,84
9
Türk Hava Yolları
0,60
7,20
1,46
34,46
29,15
10
T. Halk Bankası
1,61
15,10
1,43
-11,95
28,76
Dokuz kriterde öne çıkan şirketler alınmıştır.



http://fortuneturkey.com/haberdetay.asp?news_id=1451

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u