Ads 468x60px

Büyük Spekülatörler Altın Alıyor

Emtia Piyasası Vadeli İşlemler Komisyonu (Commodity Futures Trading Commission, CFTC) verilerine göre, geçtiğimiz hafta New York Emtia Borsası’nın Comex bölümünde büyük spekülatörler, kısa pozisyonlarını azaltırken uzun pozisyonlarını artırdılar. CFTC, emtia borsasında işlem yapan tarafları, küçük spekülatörler, büyük spekülatörler ve ticariler olarak üçe ayırıyor.
Ticariler, altın üreticilerine ve rafinerilerine verilen ad. Spekülatörlerse genellikle üretime bağlı olarak değil, finansal işlem bazında piyasada aktif olan küçük ve büyük oyuncuları kapsıyor.
İstatistiksel olarak bakıldığında, büyük spekülatörlerin genellikle piyasayı zamanlamakta başarılı oldukları görülüyor. Eğer bu gözlem geçerliliğini koruyorsa, altın yatırımcısını sevindirecek gelişmeler var, çünkü büyük spekülatörler şu sıralar uzun pozisyonlarını hızla artırıyorlar. Artış, 5 Kasım 2103’ten bu yana görülen en yüksek seviyelerde. Gerçi bazı analiz uzmanları, CFTC verilerinin 28 Ocak tarihli olduğunu, bu tarihten sonra altın fiyatında bir miktar gerileme olduğunu belirtiyorlar. Söz konusu gerileme sırasında büyük spekülatörlerin pozisyon azaltıp azaltmadığı belirsiz.
Yine de büyük spekülatörlerin altın sektöründeki uzun pozisyonlarını artırıyor olması, sarı metal için olumlu bir gelişme olarak niteleniyor. Bu ve benzeri gelişmeler, iki yılı aşkın süredir devam eden düzeltme sürecinin sonuna yaklaşıldığına işaret ediyor olabilir.


Canlı Altın Fiyaları İçin Buraya Tıklayınız (Ons)

http://www.saglamaltin.com.tr/haberler/buyuk-spekulatorler-altin-aliyor.4701.aspx

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u