Ads 468x60px

El-Erian: Fed’den çok bir şey beklemeyin

PIMCO’nun CEO’su El-Erian, Bernanke’nin Jackson Hole’da çok fazla sinyal vermesinin beklenmemesi gerektiğini söyledi

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacifi Investment Management Co.’nun (PIMCO) CEO’su El-Erian,
Ben Bernanke‘nin, bu hafta Kansas City Fed‘in yıllık Jackson Hole sempozyumunda, parasal genişleme planlarına ilişkin çok fazla detay vermesinin beklenmemesi gerektiğini savundu.

Fed‘in son toplantı tutanaklarının önemli olduğunu, ancak Bernanke’den tutanakların ötesinde bir şey beklemediklerini söyleyen El-Erian, Fed Başkanı’nın büyük ihtimalle ABD Merkez Bankası’nın seçenekleri ve gerekirse harekete geçeceklerinden bahsedeceğini öngördü.

Fed geçtiğimiz hafta ekonomik toparlanmayı desteklemek üzere yeni adımlar atacağını söylemişti. ABD Merkez Bankası’nın son toplantısının tutanakları Fed yetkililerinin çoğunluğunun, ekonomide sürdürülebilir toparlanma sinyalleri görülmezse harekete geçilmesinden yana bir tavır aldığına dikkat çekmişti.

Fed 2008-2011 döneminde 2 tur parasal genişleme programıyla toplamda 2.3 trilyon dolar tahvil aldı. Banka aynı zamanda Aralık 2008^den bu yana faizleri yüzde 0.25′te tutuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u