Ads 468x60px

Piyasa Gündemi

Çarşamba:

Günün en önemli verisi 15.30’da ABD’den gelecek büyüme revizesi olacak. İkinci çeyrek büyümesinin %1.5’den %1.7’ye revize dilmesi bekleniyor. Piyasanın FED beklentisini değiştirebileceği için piyasaya oldukça hareket bizler için de sinyal fırsatı yaratacak bir data.


17’de ise devam eden konut satışları datası ABD konut dataları serisinin sonuncusu olacak. FED’in Bej Kitap’ı ise 21’de açıklanacak.

Perşembe:

Gece Asya-Paifik bölgesinden bol veri akışı olacak; Japonya’dan perakende satışlar, Yeni Zelanda’dan iş dünyası güveni ve Avustralya’dan inşaat izinleri ile sermaye harcamaları dataları açıklanacak. Asya seansından itibaren oldukça hareketli bir gün olması kaçınılmaz duruyor, özellikle kritik dataları göz önüne alınca AUD paritelerinde güzel fırsatlar beklemek lazım…

10.55’de Almanya’dan işsizlik değişimi geçtiğimiz ayki gibi 7 bin bekleniyor. İtalya’nın 5 ve 10 yıl vadeli tahvil ihalesi de yine Euro için hareket getirecek bir gelişme olacak.

11.30’da ise haftanın ilk İngiltere verisi açıklanacak: bireysel krediler…

Bernanke’nin konuşmasının öncesindeki bugün kritik ABD verileri açıklanıyor: 15.30’da haftalık işsizlik başvuruları ve kişisel harcamalar-gelirler verileri piyasada büyük hareket yaratacaklar.

Cuma:

Piyasa nefesleri tutacak 17’deki Bernanke konuşmasını bekleyecek ama Bernanke’ye kadar da resmen data akını olacak…

Gece Japonya’dan imalat pmi, sanayi üretimi, hanehalkı harcamaları, enflasyon, istihdam, konut başlangıçları gibi makro veriler açıklanacak. Son dönemki Japonya ekonomisi hakkında fikir verecek hemen her data açıklanacak yani…

Avrupa seansı 9’da Almanya’dan açıklanacak perakende satışlar verisiyle başlayacak. Sonrasında İtalya’dan ve tüm Euro Bölgesi’nden istihdam datalarının yanında Euro Bölgesi tüketici fiyat endeksi açıklanacak.

16.45’de Chicago pmi, 16.55’te Michigan tüketici güven endeksi öncesi 15.30’da Kanada’nın büyüme datası Cad paritelerini dalgalandıracak.

17’de ise ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke’nin Jackson Hole sempozyumu konuşması başlarken ABD’den (geçtiğimiz ayın aksine bu ay artış beklenen) fabrika siparişleri datası açıklanacak.

Bernanke’nin Jackson Hole konuşmasının merakla beklenmesinin sebebi 2 yıl önce aynı sempozyumda Bernanke’nin QE2’yi duyurmuş olmasıydı. Bu sefer yine aynısını bekelyenlerin sayısı hiç de az değil.. Herkes Eylül ortasındaki FED toplantısından nasıl bir karar çıkacağını merak ettiği için Jackson Hole konuşması müthiş bir önem taşıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u