Ads 468x60px

Piyasalar Bernanke’yi bekliyor

ABD’nin büyüme rakamlarının öncesinde Asya borsaları yükselirken, Güney Kore’nin rekor seviyedeki cari fazlası wonu destekledi, petrol ise gevşedi



Dünyanın en büyük ekonomisi ABD‘nin gayrisafi yurtiçi hasıla verisinin öncesinde Asya borsaları yükselirken, Güney Kore‘nin rekor düzeye tırmanan cari fazlası wonu değerlendirdi. Petrol ise, Isaac Fırtınası‘nın Meksika Körfezi’nin sol tarafına zarar vermemesi üzerine düştü. Asya‘daki kredi riskleri ise tırmandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 ve Standard&Poor’s 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 yükseldi. Çinli şirketlerin beklentinin altında kazanç açıklaması üzerine Şanghay Bileşik Endeksi 3 yılın en düşüğüne geriledi.

Güney Kore wonu, 16 önemli para biriminin hepsi karşısında güçlenirken, euro da dolar karşısında 8 haftanın en yükseğinden işlem gördü. Petrolün varili yüzde 0.4 değer kaybederek 95.98 dolardan fiyatlandı.

Güney Kore‘nin cari fazlası Temmuz’da 5.9 milyar dolardan 6.1 milyar dolara çıktı. İtalya günün ilerleyen saatlerinde, Avrupa Merkez Bankası’nın, ülkenin borçlanma maliyetlerini aşağı çekebileceği düşünülen tahvil alım programı hazırlığında olduğu spekülasyonları arasında tahvil ihalesi düzenleyecek. Fed Başkanı Ben Bernanke‘nin 31 Ağustos’ta ABD para politikasına ilişkin detaylar vereceği tahmin ediliyor.

White Funds Managament’ın yönetici direktörü Angus Gluskie, Bernanke’nin büyük ihtimalle harekete geçmeden, teşvik edici mesajlar vereceğini söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u