Ads 468x60px

Endişeli bekleyiş borsalara satış getirdi

Avro Bölgesi’ne yönelik endişelerin küresel piyasalar üzerinde oluşturduğu baskı ve piyasaların merakla beklediği Fed Başkanı Ben Bernanke’nin Cuma günkü konuşması öncesinde küresel piyasalar satıcılı seyir izliyor.


Asya’da birçok borsa, piyasalardaki karamsarlığın etkisiyle günü sınırlı da olsa düşüşle sonlandırdı. Japonya’da Nikkei endeksi yüzde 0,6 düşerek 9.003,29 puan, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,1 düşerek 1.916,33 puan oldu. Singapur, Endonezya ve Tayvan borsaları düşerken Yeni Zelanda, Çin ve Avustralya borsaları günü yükselişle tamamladı.

Öte yandan Apple’a karşı patent davasını kaybeden ve hisseleri dün yüzde 7,5’luk sert düşüş kaydeden Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un hisseleri Seul’de yüzde 1,3 yükseldi. Avrupa borsaları ise şu dakikalarda satıcılı seyir izliyor. Yunanistan’da ASE endeksindeki kayıplar yüzde 2’yi aşarken Wall Street’te açılış öncesinde ABD vadeli endeks kontratları sınırlı da olsa yükseliyor. Dow Jones vadeli endeks kontratı hafif artarak 13.110,00 puan olurken S&P 500 vadeli endeks kontratı yüzde 0,1’den daha az yükselerek 1.409,00 puan oldu.

Tokyo’daki Mizuho Securities’de yatırım birimi yöneticisi olan Nobuhiko Kuramochi’ye göre ’trader’lar bu hafta Fed Başkanı Bernanke’nin yapacağı konuşma gibi kritik haberler öncesinde büyük hamlelerde bulunmayacak. Piyasa oyuncuları, Fed Başkanı Bernanke’nin ekonomik toparlanmayı hızlandırmak amacıyla yeni bir tahvil alım planının sinyalini verebileceği beklentisiyle Cuma günü gerçekleştireceği konuşmayı yakından takip edecek.

Bugün Japonya hükümetinin yayımladığı raporda 10 ayda ilk kez ülkenin ekonomik değerlendirmesini aşağı çekmesi de piyasalarda yaşanan satışlarda etkili oldu.

Yatırımcılar, Çin ve ABD merkez bankalarından yeni adımlar beklerken kimi ekonomistler, mali krizin pençesindeki Avro Bölgesi’ndeki sorunların sonunda Almanya’yı da etkisi altına alacağı konusunda uyarıda bulunuyor.

Uluslararası piyasalarda ham petrolün varil fiyatı ise yükseliyor. Ekim teslim ABD petrolünün varil fiyatı 71,5 sent artışla 96,18 dolara çıkarken Brent petrolün varil fiyatı ise 112,55 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Döviz piyasasında, avro dolara karşı 1,2503’ten 1,2543’e yükselirken dolar, yen karşısında 78,75 seviyesinden 78,54’e geriledi.





Kaynak:milliyet.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u