Ads 468x60px

ABD şok olacak

ABD’de makro verileri özellikle de konut tarafında işler düzelmeye başlarken ülkede bütçe açığı noktasında şok yaratacağı konuşuluyor.

Özellikle borç tavanının gündemde olduğu şu günlerde tavanın yükseltilik yükseltilmeyeceği gerilimleri göz önüne alınırken trilyonlarca dolar olan borcun akıbeti de merak konusu.


Senato tavanının yükseltilmesi noktasında baskı alına alınırken dikkat çeken bir başka görüş ABD şimdi borçları ile dünya üzerinde Japonya’dan sonra en borçlu ikinci ülke konumunu uzun süre elinde tutamayacak.

İyimser ekonomistler ABD borçlarında şok yaratacak bir düşüş olabileceğini savunuyorlar.

Goldman Sachs başekonomisti Jan Hatzius’un konuya dair yaptığı değerlendirmede 2015’te ABD’nin Federal bütçe açığı 500 milyar dolara düşeceğini savundu. GSYIH’nın yüzde 3 altında olacağını kaydeden Hatzius’un öngörüleri gerçekleşir ise gelecek birkaç yıllın dönemde ABD’nin borç sorunun tamamıyla bitmiş olacak.

Peki açık nasıl bitecek. Hazır borç tavanı gündeme oturmuşken önemli soruların başında gelene bu soruya Hatzius ve onun görüşüne katılan ekonomistler borcun vergi ve harcamalar ile ilgili olmadığını belirterek güçlendirmeye çalışıyorlar. Borçlanmanın temel gerekçesi olarak büyümenin beklentiler dahilinde olması gösteriliyor. Onlarca yıldır ekonomik gelişme ile ilişkilendirilen GSYİH olumlu eğilimde olduğu savunuluyor.

Ekonomist öngörülerine göre 2013 ile borçlar tarafında düşüş başlarken 2015'te daha berligin hale gelecek.

http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/abd-sok-olacak/844639/

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u