Ads 468x60px

Parasal genişleme 2014'te başlayacak

BOJ ve hükümet ortak açıklama yaparak BOJ'un enflasyon hedefini yüzde 1'den yüzde 2'ye yükselttiğini ve açık uçlu parasal genişleme politikası uygulayacağını duyurdular.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Politika Kurulu'nun 2 gün süren toplantısının ardından, BOJ ve hükümet ortak açıklama yaparak BOJ'un enflasyon hedefini yüzde 1'den yüzde 2'ye yükselttiğini ve açık uçlu parasal genişleme politikası uygulayacağını duyurdular.

    
Yapılan ortak açıklamada, BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefinin sürdürülebilir temelde fiyat istikrarılı ile tutarlı olduğu yargısına vardığı ve BOJ'un bu enflasyon hedefine ulaşmak için cesur para politikası uygulama taahhütünde bulunduğu ifade edildi.
    
Ortak açıklamada, BOJ'un enflasyon hedefini mümkün olduğu kadar çabuk başaracağı belirtilirken, hedefe ulaşılması için spesifik bir takvim ortaya konmadı.
    
BOJ açık uçlu varlık alımı yapma kararı çerçevesinde ise hali hazırda uygulamakta olduğu cari varlık alım programının 2013 sonunda tamamlanması ile birlikte 2014 yılıyla birlikte her ay 13 trilyon Yen tutarında varlık alımı yapacak. Bu varlık alımının 2 trilyon Yen tutarındaki kısmını Japon Devlet Tahvilleri oluşturacak.
    
BOJ açıklamasına göre enflasyon hedefiin yüzde 2 olarak belirlenmesi kararı 2'ye karşı 7 oy ile alında. Politika Kurulu üyeleri Sato ve Kiuchikarara muhalefet etti. Açık uçlu varlık alım programı kararı ise oybirliği ile alındı.

BOJ kararları sonrasında tokyo Nikkei 225 endeksi eksiye geçti, 10859.4 puana kadar yükselmiş olan endeks 10687.63 puana düştü.

Japonya'nın 5 yıl vadeli tahvillerinde faiz oranı yüzde 0.14'e gerileyerek tarihin en düşük seviyesine indi.

ABD doları, 89 Yen seviyesinin altına indi, 17 Ocak'tan bu yana görülen en düşük seviyede.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u