Ads 468x60px

Güneş enerjisi üretim lisansı başvuruları başlıyor

Güneş enerjisi üretimi için lisans başvuruları haziranda başlıyor. Yalnız bu başvurular, ancak 12 Kasım 2012 tarihine kadar ölçüm yaptırmış olan 300 yatırımcı tarafından yapılabilecek. Lisans alımları ile birlikte sektörde yaşanması beklenen büyük hareketlilikte yerliler kadar Japon, Çin, Fransız ve Alman yatırımcılar da rol oynayacak.


Türkiye için bir güneş ülkesi diyebiliriz. Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Türkiye’nin yıl ortalaması itibariyle 4.2 kWh / M2 – gün düzeyinde bir güneş ışıması (radyasyonu) kaynağı mevcut. Bu rakam mayıs – temmuz ayları arasında 6 kWh / m2 – gün düzeyinin de üzerine çıkıyor.

Güneşlenme süresi olarak bakıldığında ise ülke çapında 7,5 saatin üzerinde bir ortalama güneşlenme süresinden bahsediliyor. Bu da, Almanya, İspanya ve Çek Cumhuriyeti gibi güneş enerjisi kurulu gücünde önemli bir yere ulaşması ülkelerin gücünde önemli bir yere ulaşması ülkelerin potansiyeli ile kıyaslandığında oldukça yüksek bir potansiyel. Ancak güneş enerjisinden yararlanma oranı çok düşük.


0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u