Ads 468x60px

Toyota araçlarını geri çağırıyor

Japon otomobil şirketi Toyota, hatalı hava yastıkları ve defolu otomatik silecekleri bulunan 1 milyonu aşkın aracını geri çağırdı.
Toyota'dan yapılan açıklamada, çoğunluğu Corolla modelleri olmak üzere 907 bin aracın hatalı hava yastıkları, 385 bin Lexus IS model lüks otomobilin ise defolu cam silecekleri nedeniyle geri çağrıldığı bildirildi.

Şirket açıklamasında, ancak, hava yastıklarındaki sorunla ilgili olarak, Kuzey Amerika ülkelerinden 46, Japonya'dan da 1 şikayet bildiriminde bulunulduğunu belirtildi.
Araçların ön camlarındaki sileceklerle ilgili olarak da şirkete 25 şikayet geldiği kaydedilen açıklamada, defolu üretilen sileceklerin şiddetli kar yağışında sıkışabileceği bildirdildi.
Toyoto Motor Corporation sözcüsü Naoto Fuse, araçlardaki söz konusu bozukluklar nedeniyle kaza veya bununla bağlantılı yaralanmalar meydana geldiğine ilişkin kendilerine bir bildirimde bulunulmadığını belirtti.
Hava yastıkları düzgün çalışmadığı için geri çağrılan, aralık 2001-mayıs 2004 tarihleri arasında üretilen Corolla ve Corolla Matrix model araçlardan 752 bini ABD'de, binlerce benzer araç ise Japonya, Meksika ve Kanada'da bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u