Ads 468x60px

Faber'in Altın Tahmini

Yazdığı blogda genelde karamsar tahminlerde bulunan ünlü yatırımcı Mark Faber ABD borsalarında son dönemki rallinin sona ereceğini söyledi ve yatırımcılara ‘yapabiliyorken rallinin keyfini çıkarın’ mesajı verdi.


CNBC’ye konuşan Faber, “Şu anda borsalar aşırı alım yapılıyor. Büyük bir coşku var. Ama sönecek. Şubat ortasında hafif çaplı bir düzeltme görülebilir. Sonra yine yükseliş bekliyorum” dedi.

İLGİNÇ HATIRLATMA

Faber ilginç bir ayrıntıya da dikkat çekti.

Yatırımcı, borsalar 1987’dekine benzer bir senaryonun yaşanabileceğini söyledi.
Faber, “Bu yıl 1987’dekine benzer bir şey yaşanabilir. O zaman yılın ilk yarısında borsalar Ağustos ayına kadar yüzde 41 yükselmiş ancak sadece Ekim ve Kasım aylarında yüzde 40 değer kaybetmişti. Bu yıl borsalarda birçok kez dalgalanma görülebilir” dedi.

TERCİHİ ALTIN

Faber kendisinin de hisse sattığını ifade etti ve yatırım portföyünün büyük kısmında altın tutmayı tercih ettiğini söyledi.

Faber, “Altın alıyorum çünkü sistemik krizlerden endişe ediyorum. Daha önce de bu dünyada savaşlar yaşandı. Yeniden yaşanmayacağını bilmiyoruz” dedi.

S&P 500 2013 YÜZDE 5 YÜKSELDİ

ABD’de son dönemde olumlu gelen ekonomik veriler ve istikrarlı politik kararların ardından borsaların son yılların en yüksek seviyelerini görüyor. S&P 500’ün 2013’te yüzde 5’ten fazla yükseldi ve son beş yılın en yüksek kapanışlarına imza attı. S&P 500 Kasım 2012’deki en dip seviyesinden bu yanaysa yüzde 12 değerlendi.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u