Ads 468x60px

Altın fiyatları düşer mi yükselir mi?

BofAML´den NacNeill Curry, altındaki son düşüşe rağmen değerli metal için boğa kalmaya devam ediyor. Curry, altında geri çekilmenin alım için fırsat olduğunu düşünüyor.
Curry, yayımladığı notta, Altında 28 Ağustos yükseği 1433 doların kırılmasını bekliyoruz. Bu kırılma, altında uzun vadeli dirençler 1500/1533´e kapı açacaktır dedi.

Curry, ´İşlemciler, 1310 dolar civarında diplerde satın alabilirler derken, 1251´nin altına kırılmalarda ise yeni diplerinin görülebileceği uyarısında bulundu.
Curry, 1375 doların yukarı kırılmasının ise yukarı trendin göstergesi olacağını kaydetti.
Altın bugünkü işlemlerde % 2´ye yakın kayıpla 1325 dolar civarında işlem görüyor.
Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatı bugün ne olur?
Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur?
İşte altın fiyatları yorumları
NOORCM Menkul Değerler Tarafından  Hazırlanan Altın Raporu: 
Altın 1320ons Desteği Üzerinde Tepki Vererek Tutunmaya  Çalışacaktır

Dünkü tespitlerimiz doğrultusunda satıcılı seyreden altın 1320 ons  seviyelerinde kadar düşüşünü sürdürdü ve bu seviyelerde destek buldu.
Gece açıklanan Çin PMI verisinin beklenenden iyi gelmesi altının 1320  destek kademesinden kısa tepki vermesine de neden oldu. Dün de  satıcılı seyreden enerji fiyatları ise yakın desteklerinden tepki  vermeye çalıştı. 1320ons seviyelerinde destek bulan altının bugün kısa  tepki alımları ile dolar lehine olan görünümünü kısmen de olsa dengelemesini bekliyoruz.
Bu etki ile gelecek tepkilerle yakın direnç  kademeleri test edilecektir. Ancak önümüzdeki haftaya yönelik dolar  lehine ekim tarımdışı beklentisi ile doların tekrar speküle edilmesi ve satış baskısı oluşturması muhtemel görünüyor.
Haftalık kapanışın  ise 1320ons üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. 1320ons kademesinin  aşağı yönde bırakması durumunda ise 1300 – 1290 aralığı beklenmelidir.
İntegral Menkul  Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 
Çarşamba akşamı yapılan Fed toplantısında piyasaların  beklentilerin dışına çıkılmazken, aylık tahvil alımları, 40 milyar  dolar mortgage destekli tahvil ve 45 milyar dolar hazine tahvili  seviyesinde bırakılıp, faiz oranlarında da bir değişiklik olmadı. Yaz  aylarında ABD’den gelen olumlu sinyallere rağmen azaltımdan kaçınan  Fed’in, piyasalar genelinde azaltım yapacağı tarih 2014 yılının ilk  çeyreği olarak bekleniyor. FOMC açıklamalarında geçen ekonomik  aktivite ve iş gücü piyasasında ilerleme gördüğünü açıklamasıyla beraber piyasalarda Mart ayı toplantısı yavaş yavaş fiyatlanmaya  başlarken dolar kanadı değer kazanmaya başladı.
Altın fiyatlarına  yansımasına bakıldığında da, son 5 haftanın zirvesi olan 1361 seviyelerinden 1330 seviyelerinin altına varan geri çekilmeler yaşadı. Fed’in major olarak gözlemlediği verilerden olan TÜFE rakamlarını  ele aldığımızda aylık bazda olumluluk gösterse de, çekirdek TÜFE  rakamlarının bir önceki döneme göre azalsa da, enflasyonda manidar bir  artış olduğunu görülmektedir. FOMC tutanaklarından çıkan Fed Başkanlarının enflasyon yorumlarına bakıldığında ise beklentilerin  altında gelişme gösterdiği vurgulanmakta.
Piyasadaki mevcut yorumlar, Altın’ın geçtiğimiz senelerdeki  yatırım potansiyelinin düştüğü yönünde. Böyle bir ortamda, FED’in en  son toplantıdaki endişe sinyallerinin sınırlı olduğu yorumları  Altın’da satış baskısını artırabiliyor. Yükselişlerin sınırlı kalması da piyasada Altın alıcısının sınırlı kalabileceğini göstermekte. Son  olarak, Altın’ın fiyatları düşükken Merkez Bankalarında alımlar yoğun  durumda görünüyordu fakat en son haberlere göre önceki alıcılardan  Rusya’da altın rezervlerinde azaltma söz konusu. Kazakistan, Hindistan  gibi ülkelerin bu trendi devam ettirmesi halinde Altın’da yükselişlerin bir süre daha sınırlı kalmasına neden olabilir. Altın kotasyonlarını tekniksel açıdan ele aldığımızda ise 1330  seviyelerinde bulunan major desteğinin aşağı yönlü kırıldığınıve  satışların fibo %61.8lik dilimine denk gelen 1321 seviyelerinde denge bulmaya çalıştığını görüyoruz. 1314 seviyeleri ise düşen trend  çizgilerinin alt tabanına denk gelmektedir.
Yatırımcılarımızın bu  aşamada, olası yükselişlerde, 1337,5-1340,5 bandından satış pozisyonu  açmalarını, 1345,5 seviyesinin üstünü stop loss olarak belirlemelerini  ve aşağıda 1332,5-1322,5 seviyelerinin hedeflenebileceğini  düşünmekteyiz.
Bugün açıklanacak ABD’nin ISM İmalat PMI, ISM Fiyat  Endeksi verileri ile FED Başkanlarından Bullard, Kocherlakota, Lacker  konuşmaları takip edilmelidir.
GCM Menkul Kıymetler Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 
1360 direncini geçmeyi başaramayan ve bu nedenle de orta vadeli  satış baskısına devam eden Altın fiyatları dün 1319 seviyesine kadar  geriledi ve şuanda da 1326 seviyesinde hareket ettiği görülmektedir.
Teknik olarak baktığımızda 1360 direncinden başlayan dönüşlerin  kanalın alt noktası olan 1272 desteğine doğru devam etme ihtimalinin  yüksek bir ihtimal olduğunu ifade edebiliriz. Eğer altın fiyatları  1319 desteğini kırabilirse aşağı yönlü baskı devam edeceği gibi 1272  desteğine doğru gerçekleşecek olası satış baskısı da desteklenecektir.
Bu bağlamda 1338 seviyesi altında gün içi düşüş baskısının devam  ettiğini gözlemlediğimiz Altın fiyatlarında mevcut düşüşlerin devamı  için 1319 desteğinin kırılması dikkatle takip edilmelidir.
Pivot 1348 Destek 1319-1310-1300 Direnç 1338-1348-1360
ATIG Menkul Değerler  Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 
ABD’de işsizlik başvuruları bir önceki aya göre 10 Bin kişilik  azalışla 340 Bin, devam eden işsizlik başvuruları 2 Milyon 880 bin  kişi gelirken, Bloomberg tüketici güveni ise –36.1’lik beklentinin  altında –37.6 olarak açıklandı.
Chicago PMI verisinin 55.0’lık  beklentinin çok üstünde 65.9 olarak açıklanmasından sonra 10 yıl  vadeli ABD Hazine tahvil faizleri %2.57 ile 22 Ekim’den bu yana en  yüksek seviyesini test etti. ISM imalat endeksi ve FOMC üyesi  Bullard’ın konuşması altında volatiliteyi yükseltebilir. Hafta  kapanışı öncesi 1312$ -1338$ bandında işlemler öngörüyoruz.
    altın fiyatları yorum,altın yükselirmi,altın ne olacak,altın yükselecekmi,altın ne olur,

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u