Ads 468x60px

`Altın`dan 6 ay uzak durun


Dr. Mahfi Eğilmez, devletin Cumhuriyetin ilk yıllarında Doğu ve Güneydoğu kentlerine ekonomiyi geliştirmek için KİT’ler (Kamu İktisadi Teşebbüsü) kurduğunu söyleyerek, 'Fakat sonra biz bunlarla çok alay ettik. Hata ettik yani. Güneydoğu ve Doğu’da KİT’leri yeniden kurmak lazım' dedi.

Türk Telekom’un Palandöken’deki Polat Renaissance Otel’de düzenlediği ’Büyük müşteri buluşmaları’ etkinliğine katılan Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mahfi Eğilmez, bir soru üzerine ekonomisi küçük şehirlerin gelişmesi için neler yapılması gerektiğini anlattı.

DHA'nın haberine göre; Doğu ve Güneydoğu kentlerinin özelliklerini ortaya çıkaracak bir takım programların yapılması gerektiğini anlatan Dr. Eğilmez Devlet bunları aslında Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptı. Fakat sonra biz bunlarla çok alay ettik. Hata ettik yani. Devlet buralarda KİT’ler kurdu. Yerel ekonomiyi geliştirebilmek için paralar harcadı. Bana sorarsanız Güneydoğu ve Doğu’da KİT’leri yeniden kurmak lazım. Para kazanmak için değil batırmak için. Oradaki insanları istihdam edeceğiniz bir yer olmalı. Aksi takdirde adam ya orayı terk ediyor ya da dağa çıkıyor. Devlet ekonomiye mi karışır? Aslında devlet asla süt üretmemeli. Çünkü sürekli süt üretirsen, bozuk süt satarsan özel sektörün bozuk sütünü kontrol edemezsin. Felsefe olarak yanlıştır. Ama gelişmemiş gelişmesi zor olan kentlere KİT kurmak zarar etmektir. Bu önemli değil. Oradaki insanları istihdam etmek oradan bir iş yaratmak önemli diye konuştu.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye’nin her tarafında şeker fabrikaları kurulu olduğunu ve bunların k?r etmediğini kaydeden Dr. Eğilmez, Ama onun küspesiyle civarda müthiş bir hayvancılık gelişiyordu. Yani o ekonomi başka bir ekonomi yaratıyor. Bununla asla kamunun ekonomiye girmesini savunduğumu düşünmeyin. Ben fikir olarak özelleştirmeden yanayım. İstanbul’da, Ankara’da yapma. Çünkü buralara özel sektör girmiş dedi.

’ALTINDAN UZAK DURUN’
Döviz ve borsada tahminlerini de anlatan Dr. Mahfi Eğilmez, yatırımcının en az 6 ay altından uzak durması gerektiğini söyledi. Dr. Eğilmez şunları kaydetti:

Her Çarşamba Sarıyer pazarına gidiyorum. Orada bana altının durumunu soruyorlar. Ben de ’Altınınız varsa, acil bir ihtiyacınız yoksa, tutun’ diyorum. Çünkü altın düştü. Hiçbir şey düştüğü yerde kalmıyor yani çıkacak. Ama özellikle yeni altın almayın. Biraz daha düşebilir. Altın eskisi gibi değil. Eskiden Dolar, Euro ile ilgili söylentiler çıktığı zaman altın hemen prim yapardı. Şimdi böyle bir durum yok. Altından şu anda uzak durmakta fayda var. Canınız yanar yani. Yaklaşık 6 ay altından uzak durun diyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u