Ads 468x60px

Ülker`e yeni ortak

Türkiye'nin en büyük paketli ekmek markası olan UNO'da ortaklık yapısı tamamen değişti.
Daha önce yüzde 50 paya sahip olan Ülker payını yüzde 60'a çıkarırken, diğer ortak Hasip Gençer elindeki hisselerin tümünü ekmek sektörünün dünyadaki deneyimli ismi Federico Caruncho’nun sahip olduğu Vedanta Equity'e devretti.


Son dönemde yeni ortaklık ve satın almalarla gündemden düşmeyen Ülker'den bugün yeni bir hamle daha geldi. Ülker, 2008 yılında yüzde 50'sini 37.5 milyon liraya satın aldığı Uno'da Hasip Gençer'den yüzde 10 hisse daha alarak büyük ortak haline geldi ve çoğunluk hisseye sahip oldu. Hasip Gençer aynı anda elindeki diğer yüzde 40 hisseyi de Federico Caruncho’nun sahip olduğu Vedanta Equity'e sattı. Gençer böylece klurucusu olduğu Uno'da ortaklıktam tamamen çekilerek şirketi Ülker ve İtalyan ortağına bıraktı. Uno'da şirketin başına ise Federico Caruncho yönetici ortak olarak geçti.

5 ÜRETİM TESİSİ DAHA AÇACAK

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...
UNO, yeni ortaklık yapısı ile iki yılda 90 milyon dolarlık yatırım yaparak beş üretim tesisi daha açacak. UNO’nun esas hedefi ise 2018’de 1 milyar liralık ciro ile gıda alanında en büyük şirketler arasına girmek. 30 milyar lira büyüklüğündeki Türkiye unlu mamuller pazarında, 2011 yılında 300 milyonuncu ekmeğini üreten UNO, yüzde 65’lik pazar payı ile Türkiye’nin lider paketli ekmek markası konumunda bulunuyor. Şirket 2013 yılını yüzde 55 büyüyerek 310 milyon liralık ciro ile kapatmayı öngörüyor.

Düzenlenen basın toplantısında Yıldız Holding’in gıda vizyonunu ve UNO ile ilgili hedeflerini anlatan Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Dr. Cem Karakaş, “Yıldız Holding olarak UNO’ya 2008 yılında ilk yatırımımızı gerçekleştirdik. Aradan geçen 5 yıl içerisinde bu yatırım bizi çok memnun etti ve UNO bizim için artık stratejik bir iş haline geldi. Bu sebeple UNO’da hisselerimizi yüzde 60’a çıkartarak, bu sektörde uluslararası alanda uzmanlığı bulunan Sn. Federico Caruncho ile ortak olarak şirketi daha süratli büyütmeye karar verdik. Bu noktada, Federico Caruncho UNO’nun yönetici ortağı olarak şirketin başına geçmiştir. Yine ortaklığımız bulunan Komşufırın’daki çoğunluk hisselerimizi ise Sn. Hasip Gençer’e devretmiş bulunuyoruz” dedi.

DAHA ÖNCE DE DOĞUŞ'A SATMIŞTI
Hasip Gençer, 1990’da kurduğu ve UNO markasıyla bilinen Unmaş’ı 1997’de Doğuş Grubu’na satmıştı. Firmayı 5 yıl sonra Turkven Private Equity’nin yüzde 50 ortaklığı ile tekrar satın alan Gençer, daha sonra da Turkven’deki hisselerinin tamamını satın alarak Unmaş’ta tek patron konumuna gelmişti. Gençer, 2008 yılında elindeki yüzde 50 hisseyi Ülker'e satarken, elinde şirketin yarısı kalmıştı. Gençer bugün itibariyle de kalan tüm hisseleri Ülker ve İtalyan Vedanta'ya satarak kurduğu şirkete bir kere daha veda etti.

KOMŞUFIRIN'DA DEVAM EDECEK
Türkiye’yi ambalajlı ekmekle tanıştıran UNO’nun kurucusu Hasip Gençer ise Komşufırın’daki çoğunluk hissesiyle yoluna devam ederken, UNO Yönetim Kurulu Başkanı olarak tecrübelerini markanın gelişimi için aktarmaya devam edeceğini söyledi. Gençer; “UNO, Türkiye’de lider marka oldu ve açıkça görüyorum ki, markamızın değerini daha ileri taşımaya, daha fazla haneye ulaşmak üzere büyümeye devam edecek” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u