Ads 468x60px

Altın fiyatları için şok! 2014 yılı altına yaramayacak

Yılsonuna yaklaşılırken 2014 projeksiyonları da arka arkaya açıklanmaya başladı. Emtia cephesinde beklentilerini paylaşan Goldman altın için umutlu değil.

Altın fiyatlarında son durum

Demir cevheri, altın, soya fasulyesi, bakır gelecek yıl yüzde 15 düşecek.  Bu öngörü Goldman Sachs’a ait.  Kurum bu görüşe gerekçe olarak ise ABD ekonomisi büyümenin aşağı yönlü riskler ile karşı karşıya olduğu.

Risklerin demir cevheri üzerinde etkili olacağı kaydedilirken, Goldman analisti Jerry Currie talep bazlı değişimler yaşanabileceğini yazdı. Analistler gelecek yıl emtiada baskının artacağı öngörüsünde birleşiyorlar.
Arzda yaşanan artış dikkate alındığında en güçlü aşağı yönlü riskin demir cevherinde olduğunu belirten Goldman Sachs, fiyatlar üzerinde baskının özellikle 2014'ün ikinci yarısında daha görünür olmasını bekliyor. Goldman Sachs, altın, bakır ve soyada fiyatların 2010 yılından bu yana görülen en düşük seviyelere ineceğini tahmin ediyor.
Bu yıl genelinden yüzde 5.1 düşüş kaydeden Standart&Poor’s GCSI endeksi değerli metallerin öncülüğünde kayıplara imza attı. FED’in varlık azaltım beklentilerinin etkili olduğu emita piyasasında düşüşlerin yeni yılda da devam edeceği görüşüş kur hareketleri ile de destekleniyor. Özellikle Goldman beklentilerinde; metal cevheri, altın, soya fasulyesi ve bakırda Avustralya doları ve Güney Kore randı tarafında zayıf kurun fiyatları etkileyeceğine yer verdi.
Currie yazdığı notta geçtiğimiz yıl emtia tarafından düşüş yaşanacağı öngörüsü hatırlatırken fiyatlar üzerindeki baskının da devam edeceğini dile getirdi.
Yeni günde altın 1.246 dolar olurken Goldman öngörüsüne göre gelecek yıl 1050 dolara gerileyecek. Soya fasulyesi tarafında 2014’te 12.7725 dolara gelmesi beklentisi dile getirilirken mısırda 3.75 dolar, bakırda 6.200 dolar seviyeleri bekleniyor. Demir cevherinde ise 108 dolar öngörüsü takip ediliyor.
Goldman enerji fiyatlarına dair hazırladığı öngörülerde ise Brent tarafında 105 dolardan 107 dolara gelinmesi beklentisini paylaştı.
Kaynak: The Lira

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatları bugün nasıl seyir izleyecek? Çeyrek Altın Fiyatları ne kadar? Altın fiyatları ne olur? İşte 21 Kasım 2013 Perşembe günü Altın Fiyatları ile günün altın analizi ve yorumları...

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u