Ads 468x60px

Çin’de 2.000 Ton Kapasiteli Bir Altın Depolama Tesisi Hizmete Girdi

Malca-Amit Global şirketi, Şanghay’da 2.000 ton kapasiteli yeni bir altın depolama tesisi açtı. Söz konusu tesis, Hong Kong merkezli şirketin işlettiği en yüksek kapasiteli tesis olacak. Söz konusu gelişme, son yıllarda küresel ölçekte altın talebinin değişen yapısını yansıtıyor. HSBC Holdings
verilerine göre, Çin, Hindistan, Endonezya ve Vietnam’ın külçe, meskuk ve mücevher formundaki altın talebi, bu yıl küresel toplamın %60’ına ulaştı. Söz konusu rakam 2004’te %35 düzeyindeydi.  
 Malca-Amit’in tesisi, Şanghay ve çevresinde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası finans kurumlarına hizmet vermeyi hedefliyor. Aynı zamanda, kuyumculuk sektöründeki şirketlerin de tesisten faydalanmaları bekleniyor. Malca-Amit’in halihazırda Hong Kong ve Singapur’da 1.000’er tonluk iki tesisi bulunuyor. Şitketin, daha küçük olmak üzere,  New York, Zürih, Cenevre, Londra ve Bangkok’ta da depolama tesisleri var.
 Çin’in altın tüketimi 2012’de 776,1 ton olarak gerçekleşmiş, ve birinci sıradaki Hindistan’ın 864,2 tonluk tüketiminin gerisinde kalmıştı. Bu yıl Çin’in 1.000 tonluk tüketim sınırını aşarak küresel ölçekte birinci sıraya yerleşmesi bekleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u