Ads 468x60px

BİM hangi şirkete ortak oldu?

BİM ve Gözde Girişim, Ziylan Grubu'nun üç şirketinden ayrı ayrı yüzde 11.5'er hisse almak için anlaştı. Her iki şirket, hisseleri için ayrı ayrı 105.44 milyon lira ön ödeme yapacak.
İndirim mağazacılık alanında faaliyet gösteren BİM ve Yıldız Holding bünyesindeki Gözde Girişim, ayakkabı perakendecisi Ziylan Grubu'na ortak oldu.

Taraflar, Ziylan Grubu'nun üç şirketinden ayrı ayrı yüzde 11.5'er hisseyi satın almak için anlaşma sağladı. Anlaşma Ziylan Grubu bünyesindeki Ziylan Mağazacılık, Polaris Pazarlama ve Uğur İç ve Dış Ticaret şirketlerinden ayrı ayrı yüzde 11.5'er hissenin BİM ve Gözde'ye satışını içeriyor.
BİM ve Gözde Girişim'den KAP'a yapılan açıklamalara göre, her iki şirket de söz konusu yüzde 11.5'er hisse için ayrı ayrı 105.44 milyon lira ön ödeme yapacak, kesin ödeme tutarı 2013 sonu FAVÖK rakamlarının kesinleşmesiyle belirlenecek.
Hisse devir işlemi ilgili kuruluşlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından gerçekleşecek.
Yüzde 69'u halka açık olan BİM'de, Mustafa Latif Topbaş'ın yüzde 15,78, Ahmet Afif Topbaş'ın yüzde 9,02, Abdulrahman El Khereiji'ın ise yüzde 3,50 hissesi bulunuyor. Kalan hisse ise 5 kişi arasında dağılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u