Ads 468x60px

2013 Yılında Altının Onsu 2000 Doları Aşar

Altındaki bu şok düşüşlerden sonra dünden beri “ben demiştim”ci şom ağızlılar sahneyi almaya başladı. grafiklerin teknik analizine dayanarak onsun 1580 dolar hatta uzun vadede 1430 dolara ineceğini iddaa edenler oldu. Bilinmelidir ki; bir şeyin fiyatının ne olacağı sadece grafiklerin analiz edilmesiyle bilinmez, mali, siyasi ekonomik gibi bir çok değişken var.
İnternnette şöyle bir kaç profesyonel ekonomi yazarlarının makalesini okuyorum.Ortak görüş; altının 5 yıldır ana yükseliş trendinin sonuna gelindiği, abd den gelen %3.1 lik son büyüme rakamlarının tüm dünyada ekonomik büyümenin başladığı, yığınla altına istiflenmiş ATIL durumdaki paranın borsalara
akacağı yorumları hakim. Hatta bazı yazarlar hızını alamamış uzun vadede onsun 1200 dolarlara demirleyeceğini iddia ettiler.
Benim öngörüm ise şudur:
- DÜNYA EKONOMİSİNDE KONJONKTÜR HALA DÜZELMİŞ DEĞİL, YAPISAL SORUNLAR KISMİ DÜZELME OLSA DA HALEN DEVAM EDİYOR. 2 YILLIK UZUN VADEDE ONSUN ANA YÜKSELİŞ TRENDİ DALGALI DA OLSA DEVAM EDER. 2013 TE ONS 2000 DOLARI AŞAR.
- BU SON DÜŞÜŞTEN SONRA ÇİN VE HİNDİSTANDAN GELEN BAYAĞI YÜKLÜ BİR FİZİKİ ALIM OLMUŞ.BAZI MERKEZ BANKALARININ DA YÜKLÜ BİR TALEBİ OLMUŞ. ARTI; ÖNÜMÜZDEKİ BİR KAÇ HAFTA ALTIN RAFİNERİLERİ KAPALI OLACAKMIŞ, BU DA ARZ YÖNÜNDEN AZALMA OLACAĞI İÇİN KISA VADEDE 1600 DOLARLARA DÜŞÜŞ PEK OLASI DEĞİL. AMA 1605′İ TEST ETMEDEN DE ÇIKIŞ OLMAZ,ÇÜNKÜ 1666′ KIRDI Bİ KERE. DİP NOKTAYI BELKİ YILIN İLK HAFTALARINDA TEST EDEBİLİR. SONRA 1690- 1700 DOLAR BANDINA YENİDEN OTURUR.
- 1580 DOLARA İNECEĞİNİN PEK İHTİMAL VERMİYORUM. ÇÜNKÜ MALİ UÇURUMDAKİ ANLAŞMAZLIK VE DE ABD NİN BÜYÜME RAKAMI EKSTREM BİR DURUMDU. ARTI; DÜŞÜŞLER FİZİKİ ALIMLARLA FRENLENİYOR. FİZİKİ ALIMIN OLMASI SPEKÜLATÖRLERİN FİYATLARLA OYNAMA KABİLİYETİNE DARBE VUIRUYOR.
Benim diyeceklerim şimdilik bu kadar. Herkese bol kazançlar.
Liberty-Yatırım tavsiyesi değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u