Ads 468x60px

Altın fiyatları yükselecek mi?

Altın fiyatları 2000 doları görecek mi? Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatı yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatı ne olacak?
 
Saxo Capital ( http://www.saxomarkets.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Kıymetli Madenler Raporu:

Borsa yatırım fonlarının altın stokları geçen Cuma itibarı ile 15,42 ton artışla 2621,7 ton seviyesine yükselerek yeni bir rekor kırdı. Aynı hafta altında yaşanan ve 1.705 seviyelerine kadar gerileyen seyir tekrar yükselmeyi deniyor. Satış baskısının etkin olduğu seyirde 30 Kasımda test edilen 1.710 seviyesi kısa vadeli bir destek oluşturmakta. Uzun vadede ise 1.703 desteği izleniyor. Altın’ın yükselişi için Dolar endeksindeki zayıf görüntü olumlu bir durum oluştursa da 1.730,00 kritik seviyesi üzerinde kalamayan seyir baskı altında kalmakta. 50 günlük hareketli ortalamanın olduğu 1.735,76 seviyesi dikkatle takip ediliyor olacak.
Bu tip bir baskının altında dahi altın pozisyonlarının artması dikkat çekici. Ocak vade opsiyonlarda 1.600 putlarda gözlemlenen yoğunluğa ek olarak 1.675 ve 1.700 putlardaki yoğunlaşma da bu taraftaki açık pozisyonların daha yüksek kullanım fiyatlarında oluştuğunu gösteriyor. Call tarafında ise 1.750, 1.780 ve sonrasında ise 1.800 kullanım fiyatları öne çıkmakta. 1.680 bölgesinde oluşan teknik desteğe yakın olan putlardaki yoğunlaşma bu seviyeyi teyit eder nitelikte. Bir konsolidasyon görüntüsü çizen opsiyon pozisyonlarına ek olarak 80,00 seviyesinin altına gelen Dolar endeksi yukarı yönlü hareketi destekliyor.

Hedefonline ( http://www.hedefonline.com ) Tarafından Hazırlanan Altın Analiz Raporu:
Altın Sabah Analizi: Geçen hafta Altın’da yaşanan hızlı düşüşün ardından biraz daha yatay bir piyasa görünümü mevcut. Asya piyasalarında ABD vadeli piyasaların hafif yükselmesi piyasada olumlu karşılanırken bugün altında ufak da olsa düşüşler görülebilir. 1715 ve 1708seviyesi güçlü bir destek gibi görünmekte ve bu kırıldığı takdirde aşağı yönlü satışlar hızlanabilir. Yukarıda ise 1723 seviyesi direnç olarak görünmekte. Yukarıda en önemli direnç noktası olarak 1735 görünmekte.
Destekler : 1715-1708-1700 Dirençler : 1720-1725-1735
 

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u