Ads 468x60px

Emtia fiyatları 2013′te ne olacak?

Geçen yıl kırdığı tarihi rekorlarla yatırımcılarının yüzünü güldürmesine rağmen 2012′yi durgun geçiren altın fiyatlarının, yeni yılda artışa geçerek 2011′de görülen en yüksek seviye olan 109 lirayı aşıp, yeni bir rekor kırması bekleniyor.

Konuya ilişkin konuşan Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, ”Şu an beklentimiz yeni yılda altının 2011′deki 109 lira yani 2 bin onsu kırması. Bunu kırdıktan sonra 2 bin 400 gibi bir direnci var. Onu aştıktan sonra da 3 bin de görülebilir. Önümüzdeki yıl kesinlikle yeni bir rekor kırılmasını bekliyoruz” dedi.

”Altın fiyatları yüzde 25 artabilir”

Verilere ve ekonomistlere göre durumun böyle olduğunu dile getiren Şen, şöyle devam etti:

”Dünyadaki en güvenilir liman her zaman olduğu gibi altın. Dünyanın en önde gelen ekonomistlerinden Soros’un daha 2008 yılında ‘altın 3 bin onsu görecek‘ diye bir açıklaması olmuştu. O zaman altının ons fiyatının 600 lira olmasından dolayı biz buna gülüp geçmiştik ama şimdi gülüp geçemiyoruz. Çünkü oraya şu anda 130-135 gibi bir rakam kaldı. Şu an ki beklenti de altın fiyatlarının 2 bin onsu kırması. Bunu kırdıktan sonra 2 bin 400 gibi bir direnci var. Onu aştıktan sonra da 3 bin de görülebilir. Bu da altının yüzde 25 civarında artması anlamına geliyor. TL bazında da bu altının 125, küçük altının 190, cumhuriyet altının da 800 lirayı görmesi demektir. Bunlar olmayacak şeyler değil.”

Altın fiyatlarında düzeltme 2013 yılında devam edecek

Jim RogersJim Rogers, altında düzeltmenin gelecek yıl da devam etmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Altında çok uzun süredir almış olduğu yukarı yönlü pozisyon ile gündemde olan ünlü yatırımcı Jim Rogers, artık ihtiyatlı hareket ettiğini ve altında düzeltmenin gelecek yıl da devam etmesinin mümkün olduğunu söyledi.

CNBC’ye konuşan Rogers, “Dikkatli olunmalı, piyasada aralarında benimde olduğun çok fazla boğa var, ancak ben çok ihtiyatlıyım. Altın bir düzeltme yaşıyor. Düzeltme 15-16 aydır sürüyor. Bana göre bu normal ve düzeltmenin bir süre daha devam etmesi mümkün” dedi.

Altın fiyatlarının 12 yıldır yükselmekte olduğunu belirten Rogers, “Büyük bir boğa piyasası yaşayan menkul kıymetler, emtialarda her yıl veya iki yılda bir yüzde 30 düzeltme olmalı. Yüzde 30 düzeltme normal ve altın böyle bir düzeltmeyi 12 yılda bir kez, o da 2008 global finansal krizinde yaşadı. Altın fiyatı o düzeltmede yüzde 32 geriledi” diye konuştu.

Kaynak: http://www.patronturk.com/2013-yilinda-altin-fiyatlari-ne-olacak#ixzz2FyWPMNbg

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u