Ads 468x60px

Fed'den QE 3.5 geldi

ABD Merkez Bankası FED, piyasaların büyük bir bölümünün beklediği üzere, parasal genişlemenin üçüncü turuna ek olarak, aylık 45 milyar dolarlık daha tahvil alacağını açıkladı. Ocak ayından itibaren varlık alım programını genişletme kararı alan FED, 40 milyar dolarlık mortgage destekli tahvil alımını da sürdürecek.

Bu arada FED, ilk kez düşük faiz politikasını da zaman harici bir çıpaya bağladı. Fed açıklamasında, ABD'de işsizlik oranı yüzde 6,5'un altına inene kadar ve enflasyonun bir ve iki yıl arasında yüzde 2.5'tan aşağı kalması halinde faiz oranlarını sıfıra yakın tutulacağı belirtildi.

Açıklama, ''Komite yeterince genişletici bir politika olmadan istihdam piyasasında yeterince iyi bir gelişmenin görülmeyeceği konusunda endişeli olmaya devam ediyor'' açıklamasına yer verdi.

Kurum, faiz görünümünün de enflasyon ile işsizliğe bağlı olduğunu bildirdi.

Açıklama sonrası hisseler ile tahviller yükselişe geçti. 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,69 seviyesine yükselirken, Dow Jones yüzde 0,30 primli, S&P 500 ise yüzde 0,41 primli seyrediyor.

''DAHA FAZLA VARLIK ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR''
FED Başkanı Bernanke, iki gün süren toplantı sonrası yaptığı açıklamada, yeni tahvil alımlarının varolan politikanın devamı olduğunu kaydederek önemli bir ek parasal genişleme yapılmadığını belirtti.

''Buna yeni bir gevşeme değil de Eylül'de başladığımıza devam şeklinde bakın. Varlık alımlarımızın modeli açık uçlu. Tahvil alım programı esnek olacak'' diyen Bernanke, FED politikasının bir sınırı olduğunu söyledi.

Hala çıkışı keskin değil kademeli gördüğünü dile getiren Bernanke, mali uçurum önemli bir risk faktörü olduğunu ve ekonomiyi şimdiden etkilediğini kaydetti. Bernanke, mali uçurumdaki anlaşmazlıkların yumuşadığını belirterek mali uçurumun gerçekleşmemesi durumunda daha fazla mali varlık alımı gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

İşsizlik oranının yüksek kalmaya devam edeceğini kaydeden Bernanke, enflasyonun sakin kalmasının beklendiğini söyledi.

"PARA POLİTİKASI OTOMATİK PİLOTTA DEĞİL"
FED Başkanı Ben Bernanke, FOMC toplantısında para politikasını şeffaflaştırmak ve öngörülebilirliğini artırmak için belirlenen eşiklerin, para politikasında sıkılaştırmayı otomatik olarak tetiklemeyeceklerini söyledi.
    
FOMC toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Bernanke, "Yeni yol haritasının ortaya konlası, para politikasını otomatik pilotadevretmek anlamına gelmiyor" diye konuştu.
    
Bernanke, FED'in faiz oranlarını ne zaman ve hangi hızla artıracağını belirlerken dengeli bir yaklaşım sergileyeceğini devurguladı.
    
Bernanke ayrıca, istihdam piyasasını değerlendirirken tek bir göstergeye bakmayacakları, çalışma saati süresi, iş gücüne katılım, iş aramaktan vazgeçenler gibi faktörleri de değerlendireceklerini ifade etti.
http://www.thelira.com/haber/110944/varlik-alim-programini-genisletti

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u