Ads 468x60px

Euro/Dolar Nasıl Bir seyir izleyecek?

Her ne kadar İMKB tarihi rekor seviyelerine kadar çıkış gerçekleştirse de paritedeki Dolar’ın ağırlığı USD/TRY paritesinin net yükseliş ya da net düşüş olması yerine belirli seviyeler arasında dalgalanmaların oluşmasını sağlamaktadır.
Özellikle de haftanın açılış gününden beri paritenin 1,7880 ile 1,7840 seviyeleri arasında bant
hareketi yaptığı görülmektedir. Genel olarak pariteyi incelediğimizde 1,7885 direncinin önemli olduğunu, bu direnç noktası geçilmeden yükselişlerden bahsetmemizin yanlış olacağını söyleyebiliriz. Eğer parite 1,7885 direncini geçebilirse ilk etapta 1,7970 seviyesine kadar çıkmak isteyeceği gibi, yukarıda belirtmiş olduğumuz bandın devam etmesi durumunda tekrar 1,7840 seviyesi hedeflenmek istenebilir.
PİVOT; 1,7885
DESTEK; 1,7835-1,7790-1,7760
DİRENÇ; 1,7885-1,7915-1,7945
Euro Bölgesi Maliye Bakanları dün gece İspanya’nın 39.5 milyar Euro’luk banka kurtarmasını onaylayarak, ülkeyi tam kapsamlı kurtarmanın eğişine getiren 1 aydır devam eden krizi sonlandırdı.
İspanya’nın konut balonunun patlamasıyla iflas eden bankalarını desteklemek için 100 milyar Euro’ya kadar finansal yardım verilmesini öngören banka kurtarma paketi, Eurogrup bakanları tarafından Haziran’da kararlaştırılmıştı. Madrid’in resmi olarak fon istemesinin yalnızca birkaç sonrasında gelen onay beklense de, verilen miktar, birçok özel sektör analistinin, derinleşen resesyonda ayakta durmaya zorlanan İspanyol bankaları için öngördüğü miktarın çok altına işaret ediyor. Bazı ekonomistler ülke bankalarının ihtiyacının, onaylanan rakamın 2-3 katı olduğunu düşünüyor. Avrupalı yetkililer, bankalara sağlanan dış yardım ve AB’nin talep ettiği sıkı bütçe hedeflerinin gevşetilmesinin Madrid üzerindeki baskıyı azaltarak, daha fazla yardım istemesini önleyebileceğini umuyor.
EUR/USD paritesi haftanın açılış gününde üzerinde sıklıkla durduğumuz kritik direnç seviyesi olan 1,3070 noktasını test ettikten sonra ilk etapta bu direnci geçemeyerek satış baskısına maruz kaldı. Bu direnç noktasının geçilememesinin en büyük etkenlerinden birisi parite de hala daha düşüş trendinin etkisinin hissedilmesi ve ikinci büyük etkenlerden birisi de 2 Nisan 2012 tarihinden itibaren devam eden kanalın üst noktası olması olarak belirlenmiştir. Dikkat edilirse temel olarak önemli ve pariteyi yukarı yönlü çıkarak veriler yer alırken EUR/USD paritesinin yükselişlerini sınırlaması acaba yükselişler tamamlandı mı sorusunu da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle de kısa vadeli 1,3070, orta vadeli ise 1,3170 dirençleri önemlidir.
Kısa vadeli olarak baktığımızda 1,3000 ile 1,3090 seviyeleri arasında bant hareketi gerçekleştirmesi beklenilen parite de özellikle 1,3000 desteği önem arz etmektedir. Çünkü parite eğer 1,30 desteğini aşağı yönlü kıramazsa yeniden yukarı yönlü atak başlatmak isteyecek ve böyle bir durumda 1,3090 seviyesi hedeflenecektir. İşlem stratejisi oluşturacak olursak 1,3090 seviyesinden gerçekleşecek olası dönüşler ya da 1,30 desteğinin aşağı yönlü kırılması parite de satış tarafında işlem açılacak en önemli noktalar olarak belirlenirken, 1,30 seviyesinden gerçekleşecek olası dönüşler ya da 1,3090 direncinin yukarı yönlü geçilmesi de parite de alıcılı tarafta olunmasını sağlayabilir.
Temel olarak baktığımızda gün içerisinde ECOFIN toplantısı günün en önemli verisi olarak belirlenmiştir. Avrupa birliği ülkelerindeki sorunların çözümlenmesi ile ilgili yapılacak toplantıda yine gündemde İspanya ve Yunanistan yer almaktadır. Diğer verilere baktığımızda ise Euro bölgesi İspanya İşsizlik Değişimi ve Aylık PPI verisi parite de sert hareketlerin oluşmasına katkı sağlayacaktır.
PİVOT; 1,3000
DESTEK; 1,3000-1,2960-1,2930
DİRENÇ; 1,3070-1,3090-1,3110

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u