Ads 468x60px

Yapı Kredi Yatırım Altın hedef için tavsiye yükseltti

Yapı Kredi Yatırım, Koza Altın hedef fiyatını 41.4 TL'den 48.5 TL'ye, tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a yükseltti.

Yapı Kredi Yatırım, ( www.ykyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, Koza Altın hedef fiyatını 41.4 TL'den 48.5 TL'ye, tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a yükselttiklerini belirtti.

  
Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Yeni rezerv açıklaması öncesi tavsiyemizi AL’a yükseltiyoruz
  
Hisse için tavsiyemizi AL’a yükseltiyoruz. KOZAL için 12 aylık hedef fiyatımızı hisse başı 48,5 TL’ye yükseltirken, tavsiyemizi de hedef fiyatımıza olan %21’lik artış potansiyelini göz önüne alarak AL olarak güncelliyoruz.
  
Hissenin, tavsiye indirgediğimiz 22 Ağustos 2012’den itibaren endeks getirisinin %5 gerisinde kalmasının yanında, son zamanlardaki geri çekilmesine (ulaştığı en yüksek değerin %15 altında olması ve endeks getirisinin %10 gerisinde kalması) bağlı olarak ve şirketin gelecek ay açıklayacağı yeni reserv ve kaynak öncesi, iyi bir alım fırsatı oluşturduğunu düşünüyoruz. Hisse tarihsel ortalaması olan 1.6x’ya karşılık 1.4x Fiyat / Net Aktif Değer çarpanıyla işlem görmektedir.
  
Ocak ayında açıklanacak yeni kaynak/rezerv raporu pozitif etki sağlayabilir. Koza Altın’ın yeni kaynak/reserve açıklamalarını Ocak 2013 ortalarında yapmasını beklemekteyiz, yeni açıklamayla birlikte, şirketinin rezervlerinin 2012 ortasındaki ara güncellemede ortaya çıkan 2.87mn’dan 3mn’a yükselmesini beklemekteyiz. Bu gelişme 2012 için beklenen 0.34mn’luk üretimle beraber yıllık %16 büyümeyi öngörmekte. Tüm bunlara bağlı olarak, Net Aktif Değer modelimizi, tahmin periyodumuz içerinde toplam üretim tahminimizin %10 artışla beraber 3mn’a yükselmesi sonucunda revize ediyoruz.
  
Söğüt’e yapılabilecek olan tesis değerlememize dahil değil. Olası Söğüt üretim merkezi değerlememizde olmamasına rağmen, buradan gelebilecek değerin hisse başına 5TL olarak hesaplamaktayız. Bu tahminimiz 2014’ün ikinci yarısında başlayacağı 0.61mn’ozluk üretimi kapsamakta ve Kaymaz tesisine benzer olarak $55mn ‘lık bir yatırım maliyetini içermektedir. Şirket Ocak 2012’de Söğüt’ te 0.82mnoz’luk bir kaynak olduğununun ve 8.87g/t’lik yüksek tenörde olduğunu açıklamıştı.
  
Değerleme cazip seviyede. Değerlemede tercih ettiğimiz metrik olan Fiyat / Net Aktif Değerler çarpanında, KOZAL şu anda tarihsel ortalaması olan 1.6x’ya kıyasla %12’lik bir iskontoyla işlem görmektedir. 2013 yılı tahminlerimize göre Firma Değeri/FAVÖK ve Fiyat/Kazanç çarpanlarında sırasıyla 6x ve 8.1x’den işlem görmekte, bu da yurtdışındaki benzer maden hisselerine kıyasla %11 ve %35 iskontoyu işaret etmektedir.
  
Koza Anadolu cazibesini koruyor. Koza Anadolu, Konak projesinden 518.4 mnoz’luk (ortalama 0.23g/t Cu%) bir kaynak sağlanabileceğini açıkladı. 16 sondaj çalışmasının sonucuna göre Konak 1.1mnoz altın ve 1.17mt bakır rezervi içermekte. KOZAA değerlendirmeye başladığımız 30 Kasım 2011’den bu yana %207’lik getirisinin yanında, endeks üzerinde %108’lik bir performans sergiledi. Hisse güncel ve hedef net aktif değerine %29 ve 39% iskonto ile işlem görmektedir. Bu oran Konak projesinin dahil olmasıyla %44’e genişleyebilir
  
Hedef fiyat 48.5 - Getir Potansiyeli 7.3% - AL (Önceki: TUT)"

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u