Ads 468x60px

Borusan holding ten dev yatırım

Borusan Mannesmann Pipe US Inc, ABD'de 150 milyon dolar yatırımla üretim tesisi kuracağını açıkladı

Borusan Mannesmann'ın bağlı kuruluşu Borusan Mannesmann Pipe US Inc, ABD'de toplam yatırım tutarı 150 milyon dolar olacak bir üretim tesisinin kurulmasını kararlaştırdı.


Borusan Mannesmann'dan KAP'a gönderilen açıklamada, "Kuzey Amerika bölgesinde giderek artan kaya gazı ve petrol üretiminin yarattığı talebe hizmet etmesi hedeflenen yatırım çerçevesinde, petrol, doğalgaz ve termal enerji kaynağı üreticilerinin yanı sıra, su, maden ve tüm doğal yeraltı kaynaklarının üretiminde kullanılan sondaj boruları ve küçük çaplı hat boruları üretilecektir" denildi.

Açıklamaya göre, toplam 550 dönüm arazi üzerine kurulması hedeflenen tesisin, 2014 yılı ikinci yarısında faaliyete geçmesi ve tam kapasiteye ulaştığında çelik fiyatlarına bağlı olarak 500 ile 600 milyon dolar arası ciro yaratması hedefleniyor.

Açıklamada ayrıca, "Stratejik büyüme alanlarımızdan biri olan sondaj borusu pazarındaki mevcut pazar payımızı yerel üretici olmanın getireceği rekabet avantajlarıyla birlikte arttıracak bu yatırım neticesinde, Şirketimizin dünya çelik boru sektöründeki yerini sağlamlaştırması ve paydaşlarımıza yarattığımız katma değeri arttırması hedeflenmektedir" denildi.

UĞUR: CİROYU YÜZDE 60 BÜYÜTECEK
Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: "Finansman konusunda ilk hedef ABD'den uzun vadeli proje kredisi almak, bir kısmını da teşvikle karşılamayı hedefliyoruz. Yatırımın üçte biri özkaynak, üçte ikisi uzun vadeli finansmanla yapılacak. Borusan Mannesmann'ın ABD yatırımı 2016'dan itibaren EBITDA'yı iki katına çıkaracak, ciroyu yüzde 60 büyütecek. Fabrika yatırımı için eyalette pazarlık yapıyoruz, Teksas ve Oklahoma. Hangisinden daha iyi teşvik alırsak oraya gideceğiz."

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u