Ads 468x60px

EUR / USD Yorumu / GCM Forex - (17.09.2012)

EUR/USD ANALİZ İspanya’nın dört bir yanından gelen kamu çalışanları Madrid’deki Plaza de Colon meydanını ve sokakları doldururken, bir kişinin kendisini ateşe verdiği söylenilen Portekiz’de başkent Lizbon ve diğer şehirlerde kemer sıkma uygulamaları protesto edildi.
İspanyol ve Portekiz hükümetleri kemer sıkma önlemlerinin ekonomik toparlanmaya yardımcı
olacağını savunuyor. Öğretmenler, hemşireler ve itfaiye çalışanlarından oluşan binlerce eylemci, sendikalar ve yürüyüş organize eden diğer işçi hakları grupları kanalıyla Madrid sokaklarını doldurdu. Hükümet karşıtı sloganların duyulduğu Madrid’de, “Yeter!” ve “Ülkeyi batırıyorlar” sloganları öne çıktı. Reuters haber ajansına konuşan bazı protestocular, İspanya’da kemer sıkmalardan etkilenmeyen hiçbir işin olmadığını söyledi.
EUR/USD paritesi geride bıraktığımız hafta parasal genişleme haberinden etkilenip yukarı yönlü hareketlerine devam etmiş ve bu çıkışa ABD borsalarındaki yükseliş katkı sağlamıştır. 2007 yılından itibaren başlayan çıkışların devam ettiği ABD borsalarının Dolar üzerindeki ters korelasyon nedeniyle çıkış gerçekleştiren EUR/USD paritesi 1,3167 seviyesine kadar çıkış gerçekleştirse de kapanışını 1,3128 seviyesinde gerçekleştirdi ve şuanda da bu seviyede hareketine devam etmektedir.
Teknik olarak baktığımızda gerek kısa gerekse orta vadede yükseliş beklentimizin devam ettiği EUR/USD paritesinde gün içi olarak 1,3075 desteğinin önemli olduğunu ve bu destek üzerinde yükselişlerini 1,3250 seviyesine kadar devam ettireceğini söyleyebiliriz. Düşüşlerde yer almak isteyenler 1,3075 desteğinin kırılmasını kontrol etmelidir.
PİVOT; 1,3075

DESTEK; 1,3075-1,3025-1, 2975

DİRENÇ; 1,3170-1,3210-1,3250

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u