Ads 468x60px

Haftalık Dünya Piyasaları Yorumları - (17-21 Eylül 2012)

Emtialar ve borsalar gözde olacak
Geçtiğimiz hafta oldukça kritik bir haftaydı. Almanya’da Anayasa Mahkemesi’nin ESM konusundaki kararı ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) toplantısını bekleyen küresel piyasalar diken üzerindeydi. Alman Anayasa Mahkemesi ESM konusunda koşullu da olsa olumlu bir karar verdi. FED’in ise açık uçlu tahvil alımı yaparak dünyanın en geniş ekonomisini destekleyeceğini açıklaması rahatlamayı da beraberinde getirdi. Dünya borsalarında yükseliş sürüyor. Avrupa hisseleri son 14 ayın en yüksek
seviyesine ulaşırken Standard & Poor’s 500 Endeksi ise 2007’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Emtia ve borsalardaki olumlu seyir süreceğe benziyor.
ABD
13.750’ye atak sürüyor
Güçlü direnç seviyelerinin aşılması ile başlayan yükseliş devam ediyor. İlk hedef seviyesi 13.750’de bulunuyor. Haftayı 13.593 seviyesinden tamamladı. Destekler 13.300 ve 13.100 seviyelerinde.
ALMANYA
Dirençlere yöneldi
Haftayı 7.412 seviyesinden tamamlayarak orta vadeli dirençlere yöneldi. Güçlü direnç seviyeleri 7.500 ve 7.600’de bulunuyor. 2007 yılındaki zirve seviyesi 8.151’de bulunuyor. Destekler 7.200 ve 7.180 seviyelerinde bulunuyor.
Zeynep Aktaş / Milliyet

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u