Ads 468x60px

Merakla beklenen iPhone 5 bugün görücüye çıkıyor

Tüm dünyada merakla beklenen iPhone 5, bugün görücüye çıkıyor. Ürünün satışa çıkış tarihi de belirlendi.

Tüm dünyada merakla beklenen iPhone 5, bugün görücüye çıkıyor. Ürünün satışa çıkış tarihi ise 23
Eylül olarak belirlendi. iPhone'un rakipleri Samsung, Nokia ve Google da yatırım atağı başlattı.

Dev şirket Apple'a iPhone 5 şoku!

Tekonoloji meraklılarının aylardır beklediği iPhone 5, bugün San Francisco'da görücüye çıkıyor. Yeni telefonun özellikleri hakkında bugüne kadar bilgi sızdırmamak için büyük çaba harcayan ve etkili bir tanıtım kampanyasına imza atmaya hazırlanan Apple, akıllı telefon pazarına sunacağı iPhone 5 konusunda hayli iddialı. Telefon henüz piyasaya sürülmeden Apple hisselerinin tavan yapması, bu konuda en önemli gösterge olarak değerlendiriliyor. İki yıldır merakla beklenen ürünün satışa çıkış tarihi ise 23 Eylül olarak açıklandı. Yeni telefon, sektördeki dengeleri de değiştirmeye aday. Patent davasında ezeli rakibi Samsung'dan 1 milyar dolar kazanan Apple'ın iPhone 5 ile elde edeceği pazar payı merak konusu. Çünkü Samsung son ürünü Galaxy S III ile Apple'ı lider olduğu ABD'de de geride bırakınca aralarındaki savaş iyice kızışmıştı.

219 MİLYARLIK PAZAR
Geçtiğimiz yıl yüzde 62'lik büyüme ile 219 milyar dolara ulaşan akıllı telefon pazarının yarısını Apple ve Samsung elinde bulunduruyor. Bu iki şirket arasında süren rekabete son zamanlarda yeni markalar da dahil olması dengeleri değiştirdi. Google'ın Android platformu dışında en büyük rakibi Blackberry kan kaybederken, Microsoft, Windows Phone 8 ile güçlü işbirliği adımları atıyor. Nokia Windows Phone 8 platformu ile Lumia 920 ve Lumia 820 modellerini lanse etti. Samsung ise iki hafta önce Windows Phone 8 platformundaki telefonlarının tanıtmını yaptı, HTC ise yeni modellerini görücüye çıkaracak. Akıllı telefonlardaki liderlik, tablet pazarındaki yarışı da etkileyecek. Apple son mali yılında iPhone'dan 47 milyar dolar gelir elde ederken, iPad satışları ise 20.1 milyar doları buldu. Şirket gelirlerinin yüzde 46'sını iPhone satışlarından sağlıyor. Apple'ın efsanevi lideri Steve Jobs'ın vefatından sonra liderliği devralan Tim Cook'la birlikte önemli gelişme kaydetti. Bu nedenle iPhone 5 başarının devamı açısından büyük önem taşıyor.

Telefonun ABD ekonomisini bile 0.25 - 0.5 puan arası büyütmesi bekleniyor.

ABD’li teknoloji devi Apple’ın bugün yeni akıllı telefonu iPhone 5’i tanıtması bekleniyor. Analistler yeni telefonun hem Apple’ı, hem de Amerikan ekonomisini ‘uçuşa’ geçireceğini düşünüyor.

Apple geçen hafta basına ve teknoloji dünyasına yönelik gölgesi 5 şeklinde bir 12 rakamını barındıran ve ‘Neredeyse geldi’ yazılı bir davetiye yolladı. Davetiyenin duyurusunu yaptığı San Francisco’da etkinlikte Apple CEO’su Tim Cook’un yeni iPhone’u tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yeni iPhone’un adının iPhone 5 olması ise kesin değil.

Passat, Türkiye'de yüzde 40 ucuza mal edilebilecek

ABD’li yatırım bankası JP Morgan’ın başekonomisti Michael Feroli, iPhone 5 satışlarının 4. çeyrekte ABD’nin gayrisafi milli hasılasına 0.25 - 0.5 puan arasında katkıda bulunmasını bekliyor. Yeni telefonun 600 dolara satılmasını ve 4. çeyrekte 8 milyon iPhone 5 satılmasını bekleyen Feroli, “iPhone 5 satışları GSYH’ye yıllık 12.8 milyar dolar artış sağlayabilir” dedi.

Dar ve uzun...
Yeni iPhone’un 21 Eylül’de ABD’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. iPhone 5’le ilgili ‘sızan’ bilgilere göre telefonun ekranı yaklaşık 9.4 santimetreden 10.1 santimetreye yükselecek. iPhone 5’in iPhone 4 modeline göre daha dar ve uzun olması bekleniyor. Cihazda şarj yuvasının şimdiki modele göre küçük olabileceği de belirtiliyor. Yazılımda da yeni nesil özelliklere sahip olacak iPhone 5 Türkiye’de henüz olmayan hızlı internet 4G LTE şebeke teknolojisini destekleyecek.

Apple en son akıllı telefonu olan iPhone 4S’i geçen yıl 4 Ekim’de tanıtmıştı. Piyasa değeri şu an 666 milyar dolar olan Apple’ın ekimde de ucuz tablet bilgisayarı iPad mini’yi tanıtması bekleniyor. 200 - 250 dolar civarına satılacağı düşünülen 7.85 inçlik (20 santimetre) iPad mini ile birlikte Apple’ın piyasa değerini çok yükseğe taşıyacağına kesin gözüyle bakılıyor.

iPhone'un rakipleri de yatırım atağında

Samsung Galaxy SIII
Google Android 4.0 işletim sistemi kullanıyor. 133 gram ağırlığa sahip ve 4.8 inçlik 720 x 1 280 (HD) ekranı var. 2100 mAh ile rakiplerine göre yüksek pil ömrü sunuyor. Telefonun Apple gözdesi iPhone'un popülerliğini yakalaması, aksesuvar üreticilerinin sayısını da artırdı.

Nokia Lumia 920
Henüz tüketici ile buluşmadı. Ancak Windows platformunun amiral gemisini Nokia Lumia 920 oluşturacak. Kablosuz şarj, fotoğraf ve video yetenekleri, harita ve şehir rehberi özellikleri ile rakiplerine fark atmaya hazarlanıyor. Ancak marka, son sözünü bu modelle söylemeyecek.

HTC One X
Google Android 4.o işletim sistemi kullanan telefon, 4.7 inç ekrana sahip. Telefon tasarım ve kolay kullanım sağlayan arayüzü ile dikkat çekiyor. Yine hızlı video ve fotoğraf özelliği ile rakiplerinden ayrılıyor. Samsung gibi operatörlerle ve Google'la yakın ilişkileri fark yaratmasını sağlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u