Ads 468x60px

Parite Yorumları / İntegral Menkul Değerler - (12.09.2012)

Parite Yorumları:
EUR/USD Paritesinin; geçtiğimiz gün sabah saatlerinde görülen yatay hareketin; öğle saatlerinden sonra açıklanan ABD Ticaret Dengesinin beklentilerin altında sonuçlanması ve Moody’s’in ABD ekonomisinin 2013 yılında toparlanmaması halinde kredi notunda negatif hareketlenmeler
görülebileceği yönündeki açıklamaları sonrası Dolar’daki değer kaybına bağlı olarak 1,2820 direnç seviyesini aştığını söyleyebiliriz . Bugün açıklanacak olan Almanya Anayasa Mahkemesi kararından önce 1,2845 desteğinin üzerinde tutunma çabası gösteren paritede bu sabah itibariyle işlemler 1.2870 dolaylarından devam etmektedir. Yatırımcılarımızın bu aşamada, olası düşüşlerde 1,2815 / 1,2790 seviyelerinden alış yapmalarının, 1,2750 seviyesinin altını stop seviyesi olarak; 1,2870 /1,2890 seviyelerini ise hedef noktalar olarak belirlemelerinin uygun olabileceğini düşünmekteyiz. Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ve ABD 10 Yıllık Tahvil İhalesi verileri takip edilmelidir.
GBP/USD paritesinde yaklaşık bir haftadır süregelen yükselen trendin ABD Ticaret Dengesinin beklentilerin altında sonuçlanması ve Moody’s’in ABD ekonomisinin 2013 yılında toparlanmaması halinde kredi notunda negatif hareketlenmeler görülebileceği yönündeki açıklamaları sonrası Dolarda görülen değer kaybına bağlı olarak 1,6000 direnç seviyesini aştığını görmüştük. Bu sabah yatay işlemlerin etkili olduğunu gördüğümüz paritede işlemlerin 1,6075 seviyesinden gerçekleşmektedir. Yatırımcılarımızın, bu aşamada, olası düşüşlerde 1,6020-1,6010 seviyelerinden alış pozisyonu açmalarının, bu pozisyonlar için 1,5975 seviyesinin altını stop noktası belirlemelerinin ve yukarıda 1,6070 / 1,6080 seviyelerini hedeflemelerinin uygun olabileceğini öngörmekteyiz. Bugün ekonomik takvimde açıklanacak olan İngiltere Ortalama Haftalık Kazançlar ve ABD 10 Yıllık Tahvil İhalesi verileri takip edilmelidir.
USD/TRY Paritesinde geçtiğimiz gün sabah saatlerinde açıklanan Türkiye Cari açık verisinin beklentilerin üzerinde sonuçlanması sonrası 1,8050 direnç seviyesi dolaylarının aşılamadığını ve ilerleyen saatlerde ABD Ticaret Dengesinin beklentilerin altında sonuçlanması ve Moody’s’in ABD ekonomisinin toparlanmaması halinde kredi notunun düşürülebileceği yönündeki açıklamaları sonrası paritede 1,7990 seviyelerine varan çekilmeler gözlemledik. Bu sabah itibari ile 1,8010 seviyesinden güne yatay başlayan paritede buaşamada, olası yükselişlerde; 1,8065-1,8080 $ seviyelerinden satış pozisyonuna girmelerini, 1,8105 $ seviyesinin stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve aşağıda 1,8015 – 1,8025 seviyelerinin hedeflenebileceğini öngörmekteyiz. ABD 10 Yıllık Tahvil İhalesi takip edilmelidir.
USD/JPY Paritesinde, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde sergilenen yatay hareketlerin; ilerleyen saatlerde açıklanan ABD Ticaret Dengesinin beklentilerin altında kalması ve Moody’s’in ABD ekonomisinin toparlanmaması halinde kredi notunda negatif hareketlenmeler görülebileceği yönündeki açıklamaları sonrası Dolar’da görülen değer kaybına bağlı olarak 77,70 dolaylarına varan satışları gördük. Paritede işlemler bu sabah itibari ile hafif alıcılı bir seyirde 77,90 dolaylarından gerçekleşmektedir. Bu aşamada, yatırımcılarımızın, olası yükselişlerde 78,20 / 78,35 seviyelerinden satış pozisyonuna girmesini; 78,75 $ seviyesinin stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve aşağıda 77,80 / 77,70 seviyelerinin hedeflenebileceğini öngörmekteyiz. ABD 10 Yıllık Tahvil İhalesi takip edilmelidir.
Egemen Candır

Araştırma Departmanı / Analist

İntegral Menkul Değerler Forex Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u