Ads 468x60px

Altın Yorumu / GCM Menkul Kıymetler (07.09.2012)

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından, Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

ALTIN ANALİZ, Bugün QE3 Sinyali Alacak mıyız?, Yatırımcıların merakla beklediği ve uzun bir süredir üzerinde, ısrarla durduğumuz 12 Eylül FED toplantısı öncesi son sinyal diye, nitelendirdiğimiz
“Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı” verileri, bugün TR saati ile 15,30’da açıklanacaktır.

Haftanın ilk işlem, günlerinde ABD’den gelen olumsuz ISM İmalat İndeksi verisi ile, fiyatlanan QE3’ün bugün gelecek olan verilerle de fiyatlanabileceğini, söyleyebiliriz. Ancak bugün gelecek olan verilerden elde edilecek olan, sonucun altın fiyatlarında sert hareketlere maruz kalacağını, bu, nedenle de gelecek olan sonuçları doğru yorumlamanın önemli olduğunu, söyleyebiliriz.

Genel olarak baktığımızda ABD’den gelecek olan bu iki, verinin olumlu olması QE3 ihtimalini azaltacağından Altın fiyatlarında, sert satışlar gözlemlenebileceği gibi ABD’den gelecek olan bu iki, verinin olumsuz olması QE3 ihtimalini artıracaktır. Bu nedenle de, çıkacak sonucu doğru fiyatlamak çok önemlidir. Bu verilerin bir diğer, önemli tarafı ise önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan FED, toplantısında QE3 için somut adım atılıp atılmayacağı kararıdır.

Bu, nedenle de bugün çıkacak sonuç bugünden itibaren bu ihtimallerin, fiyatlanmasını sağlayabilir ve altın fiyatları önümüzdeki haftada, gerçekleşecek olan toplantıya kadar sert hareketlerle karşılaşabilir., Teknik olarak baktığımızda altın fiyatlarının dün gün içinde 1700, direncini geçerek 1714 direncine kadar yükseldiği ancak kar, realizasyonlarının oluşması nedeniyle tekrar 1700 seviyesi altına, gerilediği gözlemlenmektedir.

Gün içerisinde Tarım Dışı İstihdam ve, İşsizlik Oranı verilerinin önemli olması ile bugün piyasalar ve, özellikle altın TR saati ile 15,30’u bekleyecektir ve bu durum altın, fiyatlarının verilerin açıklanma saatine kadar sakin seyirde hareket, etmesini sağlayabilir. Gün içinde 1587 dolar desteğinin önemli, olduğunu ve bu destek kırılmadığı müddetçe yeniden dünkü zirve noktası, olan 1714 dolar seviyesine yaklaşması gözlemlenebilir.

1587 dolar, desteğinin kırılması durumunda ise var olan dünkü tepki satışlarının, devam edeceğini söyleyebiliriz.

Pivot 1712, Destek 1685-1676-1665, Direnç 1701-1712-1720

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u