Ads 468x60px

Parite Yorumları / İntegral Menkul Değerler - (20.09.2012)

Parite Yorumları:
EUR/USD Paritesinde dün Asya saatlerinde Japonya’nın ek parasal genişleme önlemleri alması konusunda gelen haberler ile 1,3040 seviyelerinden hızlanan alışların, 1,3085 seviyelerinde direnç gördüğünü ve OPEC’ten gelen haberler sonrası Petrol’de görülen sert satışların etkisi ile 1,30 seviyelerinin altına varan çekilmelerin gerçekleştiğini gördük. Bugün içerisinde İspanya tahvil
ihaleleri ve Euro Bölgesi PMI verilerinin sonuçlarının etkili olabileceğini düşündüğümüz paritede bu sabah itibariyle işlemler 1.2991 seviyesinden devam etmektedir. Yatırımcılarımızın bu aşamada, olası yükselişlerde 1,3055 / 1,3065 seviyelerinden satış yapmalarının, 1,3090 seviyesinin üstünü stop seviyesi olarak; 1,3005 /1,3015 seviyelerini ise hedef noktalar olarak belirlemelerinin uygun olabileceğini düşünmekteyiz. Bugün açıklanacak olan İspanya tahvil ihaleleri, Euro Bölgesi PMI verileri ve ABD’nin imalat verisi takip edilmelidir.
GBP/USD paritesinde, dün Asya saatlerinde Japonya’dan gelen olumlu haberler sonrası 1,6230 seviyelerinden hızlanan alışların etkisinin sınırlı kalarak 1,6270 seviyelerinde satışlarla karşılandığını ve OPEC’ten gelen haberler sonrası Petrol’deki çekilmelerin piyasalarda yarattığı baskı ile paritede 1,6185 seviyelerine varan çekilmelerin gerçekleştiğini gördük. Bugün içerisinde İngiltere’nin Perakende satış verilerinin etkili olabileceğini düşündüğümüz paritede bu sabah itibariyle işlemler 1,6194 seviyesinden gerçekleşmektedir. Yatırımcılarımızın, bu aşamada, olası yükselişlerde 1,6245-1,6255 seviyelerinden satış pozisyonu açmalarının, bu pozisyonlar için 1,6280 seviyesinin üstünü stop noktası belirlemelerinin ve aşağıda 1,6185 / 1,6195 seviyelerini hedeflemelerinin uygun olabileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan İngiltere Euro Bölgesi PMI, İngiltere perakende satışlar ve CBI Endüstriyel trend verileri yakından takip edilmelidir.
USD/TRY Paritesinde dün Asya saatlerinde 1,7965 seviyelerinden hızlanan satışların 1,7885 seviyelerine çekilmelere neden olmasına rağmen bu seviyelerden alışların tekrar ön plana geçtiğini ve 1,7965 seviyelerine varan yükselişlere neden olunduğunu gördük. TC Merkez Bankası’nın PPK kararlarının kısa vadeli baskılı etkisinin azalmaya başladığını düşündüğümüz paritede bu sabah itibari ile işlemler 1,7993 seviyesinden devam etmektedir.Bu aşamada yatırımcılarımıza olası çekilmelerde; 1,7945-1,7955$ seviyelerinden alış pozisyonuna girmelerini, 1,7910 $ seviyesinin stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve yukarıda 1,8005 – 1,8015 seviyelerinin hedeflenebileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan Euro PMI verileri ile ABD’nin imalat verisi takip edilmelidir.
USD/JPY Paritesinde, dün Asya saatlerinde Japonya Merkez Bankası’nın açıklamalarında varlık alım programını 45 trilyon Yen’den, 55 trilyon Yen’e artırması ile 78,60 seviyelerinden alışların hızlandığını fakat OPEC’in açıklamalarının etkisiyle satış baskısının tekrar etkin olduğunu gördük. Petrol’de talep azalmasının Dünya’da resesyonun derinleştiği yönünde yorumlanarak Yen’e talep artışı görülen paritede, yatırımcılarımızın bu aşamada, olası yükselişlerde 78,55 / 78,65 seviyelerinden satış pozisyonuna girmesini; 78,90 seviyesinin stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve aşağıda 78,05 / 78,15 seviyelerinin hedeflenebileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak Euro Bölgesi PMI verileri, İspanya tahvil ihaleleri ve ABD’de FED imalat verisi takip edilmelidir.
Egemen Candır
Araştırma Departmanı / Analist
İntegral Menkul Değerler Forex Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u