Ads 468x60px

Amerikan hisseleri coştu

AMB’nin tahvil alım planının detaylarını açıklaması ve ABD’den gelen verilerin iyimserliği artırmasıyla S&P 500 Endeksi 4 yılın zirvesine tırmandı



Avrupa Merkez Bankası‘nın tahvil alım planının detaylarını açıklaması ve verilerin Amerikan ekonomisine ilişkin iyimserliği desteklemesiyle New York Borsası yükseldi; Standard&Poor’s 500 Endeksi 2008′den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

JP Morgan Chase&Co., Bank of America Corp. ve Cisco Systems Inc. yüzde 4.2′nin üzerinde değerlenmeyle Dow Jones Endeksi‘deki kazançlara öncülük etti. Alcoa Inc. ve Owens-Illinois Inc.’in yüzde 2.8′in üzerinde primlenerek ham madde üreticilerini izlemesiyle, S&P 500 Endeksi‘nde yer alan tüm sektör grupları yükseldi. Çip üreticisi SanDisk Corp., OCZ Technology Group Inc.’in tahminlerin altındaki satış rakamları için bazı flaş bellek parçalarının eksikliğini mesul tutması üzerine yüzde 8.4 düştü.

S&P 500 Endeksi yüzde 2 kazançla Haziran’dan bu yana en büyük kazancına işaret etti ve 1,432.12 puana tırmandı. Dow Jones Endeksi de yüzde 1.9 artışla 13,292 puandan Aralık 2007′den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. Nasdaq-100 Endeksi yüzde 2.3 yükselerek 12 yılın zirvesine çıktı. Amerikan borsalarında değer kaybeden her hisseye karşılık 5 hisse değerlendi ve işlem hacmi 7.1 milyar hisse ile 3 yıllık ortalamanın yüzde 18 üzerinde seyretti.

Belirsizliklerin ağır ağır aşıldığı bir dönemden geçildiğinin altını çizen Palisade Capital Management LLC’nin yatırım genel müdürü Dan Veru, Draghi’nin Avrupa‘yı olumlu bir yola çıkarma konusunda ciddi olduğunu söyledi.

Draghi, Euro Bölgesi‘ndeki faizlerin kontrolünü yeniden geri kazanmaya çalışan politika yapıcıların sınırsız tahvil alım programında anlaştığını söyledi ve Avrupa Merkez Bankası’nın fiyat istikrarına ilişkin zorlukları da kapsayan yıkıcı senaryoları önlemek üzere etkin destekler de kullanacağını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u