Ads 468x60px

İMKB Yorumu / Marbaş Menkul Değerler - (07.09.2012)

Tarım dışı istihdam ve Fed beklentisi
Uzun süredir yurtdışından pozitifi ayrışan İMKB, dün yurtdışındaki pozitif havadan yararlanamadı ve yatay bir kapanış yaptı. Dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi beklenen açıklamayı yaptı.
Faizlerde bir değişiklik yapılmazken, vadesi 3 yıla kadar olan devlet tahvillerinden sınırsız alım yapılabileceği belirtildi. Ayrıca alımların haftalık bazda planlanacağı da ifade edildi. Bu haberler piyasaların duymak istediği sözcüklerdi ve yurtdışında endeksler bu açıklamalar sonrası sert yükselişler yaptı. İMKB’de ise önceki günlerde yaşanan pozitif ayrışmanın etkisiyle bu bölgelerde sert olmayan kar satışları vardır. Teknik olarak baktığımızda ise önceki günlerde ifade ettiğimiz gibi, İMKB 100’de en önemli direnç bölgesi 68,500/69,000 aralığı. Endeks bu bölgedeki direnci test etmek isteyecektir. Bu seviyeler de aşılacak olursa, endeks içinde henüz yükselişe katılamamış olan hisselere gelecek alımlar yeni zirveler görülmesini sağlayabilir. Endekste aşağıda ise ilk destek 67,000’de. Bu seviyenin altında ise 66,500 yükseliş için kritik önemdeki desteğimiz.
Bugün ABD’de 15:30’da açıklanacak tarım dışı istihdam rakamları ve işsizlik oranları yakından takip edilmeli. Dün ECB’nin sınırsız tahvil alımı yapacağına dair açıklamasına rağmen altın fiyatlarında yaşanan gerileme buradan gelecek rakamlara dair beklentiden kaynaklanıyor olabilir. Dün ABD’de açıklanan ADP özel sektör istihdam datasındaki artış beklentilerin üzerinde olmuş, bu da ECB öncesi altında bir miktar geri çekilmeye neden olmuştu. Bugün de tarım dışı istihdamda ve işsizlik oranlarında beklentilerden iyi rakamlar gelecek olursa, Fed’den gelmesi beklenen parasal genişleme mesajı gecikebilir endişesi, borsalarda bir miktar geri çekilmeye neden olabilir. Böyle bir gelişmenin neden olacağı olası bir geri çekilmenin geçici olacağını düşünsek de ilk andaki etkileri sert olabilir. Aksi bir durumda yani verilerin beklentilere yakın ya da beklentilerden kötü gelmesi durumunda ise Fed’in parasal genişleme mesajını önümüzdeki haftaki toplantıda açıklayabileceğine dair beklenti artacaktır. Bu da varlık fiyatlarında yeni artışlar denmektir. Bu nedenle bugün 15:30 sonrasında olabilecek sert hareketlere hazırlıklı olmak gerekiyor.
Kaynak: www.marbasmenkul.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u