Ads 468x60px

İMKB Yorumu / TEB Yatırım - (07.09.2012)

İMKB`de hafta ortasından beri gözlenen alıcılı seyrin yarın da sürmesini, ECB Başkanı Draghi`nin bugünkü açıklamaları sonrası yurtdışı borsalarda güçlenen alışların olumlu etkilerinin devam etmesini beklemekteyiz.
Endeksin son dönemdeki yükselişinde önemli ölçüde etkili olan bono faizlerdeki düşüş eğiliminin,
Merkez Bankası`nın 18 Eylül`deki toplantısında faiz koridorunun daraltılmaya başlatılacağına ilişkin beklentiler ile Türkiye`nin kredi notuyla ilgili artırım beklentilerinin de olumlu etkilerinin süreceği, İMKB üzerinde satışları sınırlamaya devam edeceği söylenebilir. Endeksin hafta ortasından beri etkili olan alışlarla 67500 seviyesindeki ana direnç noktasının üzerine çıkmış olması teknik açıdan da olumlu sinyaller vermekte, yükseliş eğiliminin süreceğine işaret etmektedir.
Dışarıda yarın ABD`nin Ağustos ayı istihdam raporu önemli olacaktır. Zayıf istihdam verilerinin Q3 konusundaki beklentilerin daha da güçlenmesini sağlayacağı söylenebilir. Q3 konusunda piyasaların daha çok 12 Eylül`deki FED toplantısına odaklandığını görmekteyiz.
Almanya Anayasa Mahkemesi`nin 12 Eylül`de Almanya`nın ESM`ye katkısının yasal olup olmadığı konusunda vereceği kararın da önümüzdeki süreçte piyasalar üzerinde önemli etkilerinin olması beklenmektedir. Olumsuz bir kararın piyasalarda son dönemdeki iyimser havayı bozmasından, borsalarda yeni bir satış dalgasının yaşanmasına neden olmasından korkulmaktadır. Bu durumda, Alman hükümetinin atabileceği yeni adımlar olabileceğine yönelik beklentilerden dolayı, negatif beklentilerin etkilerinin şimdilik sınırlı kaldığı takip edilmektedir.
Teknik açıdan bakıldığında İMKB`de yarınki ilk önemli destek noktası 67500 seviyesindedir. Diğer önemli destekler 67000, 66600 ve 66000 seviyelerindedir.
Endekste önemli direnç noktaları olarak ise 67900, 68300 ve 68600 seviyeleri takip edilebilir.
Kaynak: tebyatirim.com

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u