Ads 468x60px

ABD’nin borçları 2021′de Yunanistan’ınkine yetişebilir

Birkaç akademisyen ekonomist, ABD’nin borç yükününün 2021 itibariyle Yunanistan‘ınkiyle aynı seviyede olacağını öngördü

Kongre Bütçe Ofisi’nin (CBO) bütçe tahminlerini baz alan birkaç akademisyen ekonomist,
rakamların, ABD hükümetinin borç yükünün 2021 itibariyle Yunanistan’ınkiyle aynı seviyede olacağını söyledi.

Utah Eyalet Üniversitesi’nden James Harrigan ve Duquesne Üniversitesi’nden Antony Davies, MarketWatch.com sitesindeki makalelerinde ABD‘nin borç yükünün 9 yıl içinde yüzde 150′ye tırmanarak, Yunanistan’ın bugünkü oranlarıyla aynı seviyeye ulaşabileceğini yazdı.

CBO, ABD‘nin borç yükünün 2021′e kadar 16 trilyon dolar artışla 25 trilyon dolara çıkacağını öngörüyor. Ancak Harrigan ve Davies, CBO’nun önceki 15 yıldaki 4-5 yıllık tahminlerinin, gerçek seviyelerin ortalama yüzde 40 altında kaldığına dikkat çekti.

Kongre Bütçe Ofisi’nin 2021 tahminlerinin de yüzde 40 geride kalacağı göz önünde bulundurulursa, ABD’nin 2021 itibariyle gerçek borç yükünün 35 trilyon dolara çıkabilir.

Diğer yandan Harrigan ve Davies, CBO’nun GSYH tahminlerini genellikle tutturduğuna dikkat çekerek, Kongre Bütçe Ofisi’nin 24 trilyon dolarlık 2021 GSYH tahminine dikkat çekti ve bunun borç/GSYH oranını yüzde 146′ya sıçratacağını söyledi.

http://www.haberborsa.com.tr/abdnin-borclari-2021de-yunanistaninkine-yetisebilir.html

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u