Ads 468x60px

Dünya Piyasaları Yorumları / Bloomberg HT - (13.09.2012)

Piyasalarda gözler “Fed’ üzerinde.
Uluslararası piyasalarda gözler, bugün ilave tahvil alım kararı çıkabileceği söylenen Fed toplantısına çevrilmiş durumda. Bu ortamda, Asya hisse senetleri yükselişini altıncı güne taşırken, dolar euro karşısında son dört ayın en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor. Avrupa endeks vadeli kontratları fazla değişmedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Londra saati ile 07:02′de yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu. Güney Kore’nin üç yıl vadeli tahvillerinin faizi, ülke merkez bankasının sürpriz bir şekilde faiz indirimine gitmemesinin ardından son dört haftanın en hızlı yükselişini gösterdi. Euro Stoxx 50 endeks kontratı 2,565 puan seviyesinde seyrederken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 geriledi. Dolar 16 önemli para biriminin 13 karşısında değer kaybetti ve yen karşısında 77.65 yen seviyesine inerek 14 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesini gördü.
Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin yaklaşık üçte ikisine göre, Fed bugünkü toplantıda muhtemelen diğer bir tahvil alım turuna çıkacak. 2.3 trilyon dolar tutarındaki ilk iki parasal genişleme turu, Fed Başkanı Ben S. Bernanke’nin geçen ay “vahim endişe” olarak tanımladığı istihdam piyasasında bir iyileşme yaratamadı.
Singapur’da DBS Private Bank şef yatırım yetkilisi Lim Say Boon, Bloomberg Television’a yaptığı değerlendirmede, piyasaların parasal genişleme algısı içinde hafif tedirgin olduğunu söyleyerek, “Eğer QE3 gerçekleşirse, piyasalar, bu tedirginlik döneminin ötesinde, muhtemelen daha da ralli yapacak” dedi.
Temmuz ayından bu yana en uzun çıkış dönemini yaşamaya hazırlanan MSCI Asya Pasifik Endeksi’nde, düşen dört şirket karşılığı yaklaşık beş şirket değer kazandı. Bölgedeki gösterge endekslerde işlem hacmi düşük kaldı. Yüzde 0.4 yükselişle bölge gösterge endekslerine öncülük eden Japon Nikkei 225 Endeksi’ndeki şirketlerin el değiştiren hisselerinin toplamı, 30 günlük ortalamasının yüzde 15 altında kaldı.
Apple Inc.’ye pil tedarik eden Japon TDK Corp., iPhone 5 modelinin piyasaya sunulmasının ardından yüzde 3.7 arttı. Kansai Electric Power Co. ve Kyushu Electric Power Co., Yomiuri gazetesinde, Japon kamu hizmet şirketlerinin zam yapacağına ilişkin çıkan bir haber sonrası yüzde 9′un üzerinde çıkışlar gerçekleştirdi.
Bloomberg HT

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u