Ads 468x60px

Konut stoku 800 bine ulaştı

Ekonominin soğutulmasına yönelik politikalar ile KDV ve Tüketici Kanunu’nda öngörülen değişiklik konut stokunu büyüttü. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 800 bine ulaşan konut stokunun yıl sonuna kadar bir milyona çıkabileceğini söyledi.


İnşaat sektöründe 2010 yılı dördüncü çeyreğinden bu yana süren yavaşlama ile birlikte konutta KDV uygulamasında ortaya çıkan belirsizlik ve uygulama öncesi ruhsat alımlarındaki yoğunluk, konut stokunu büyüttü. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıların Derneği (KONUTDER) ve Simoaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye genelinde 800 bin konut stoku oluştuğunu, rakamın yıl sonunda bir milyona ulaşamasının beklendiğini söyledi.

“KDV engeli” ile bürokratik kararların son dönemde konut satışlarını yavaşlatttığını savunan Çelik, “BDDK da cari açıkta payı bulunduğu gerekçesiyle konut kredisi faizleriyle oynamaya başladı. Öyle olunca da sektör küçülme yaşadı” dedi.

“Bugünler, sektörün daha iyi günleri” yorumunu yapan Çelik, “Bürokrasinin konut sektörü üzerindeki baskısı devam ettiği sürece, bu sektör biraz daha yara alacak gibi gözüküyor” diye konuştu.

Konut sektörü yerinde sayıyor

Canlılık taşıdığı dönemde 200 alt sektöre etkisi olan konut sektörü ikinci çeyrekteki binde 4′lük büyümesiyle adeta yerinde sayıyor. Sektör temsilcileri bunu maketten satışların durdurulması, KDV oranlarındaki belirsizlik ve konut kredisi faizlerinin yüksekliğinin neden olduğunu belirtiyorlar. Kentsel dönüşüm projelerinden söz edilirken, konunun çözüm odaklı ele alınmasını öneriyorlar.

(DÜNYA)


0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u