Ads 468x60px

İMKB Yorumu / Tacirler Yatırım - (20.09.2012)

Hisse Senetleri Piyasası güne yükselerek başladı ve endeks 67890 puandan 290 puanlık yükselişle açıldı.
Yüksek açılışa Japonya Merkez Bankası’nın yaptığı toplantı ardından varlık alım programını 45 trilyon yenden 55 trilyon yene yükseltmesi nedeni ile yaşanan olumlu hava oldu. Bununla birlikte piyasa not artırımı beklerken S&P’nin Suriye’deki yaşananların komşu ülke ekonomilerini olumsuz
etkileyebileceğini ve iç savaşın büyümesi durumunda kredi notu üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini açıklaması hisse senetlerinin negatife dönmesine neden oldu. Seans sonuna doğru ABD’de ikinci el konut satışlarının beklentiden olumlu gelmesi endeksi kısmen toparladı. En düşük 66909 puanı test eden endeks gün sonunda 67114 puandan 485 puan (%0.72) kayıpla kapandı.
Endeks kısa vadeli yükselen trendin altında ikinci gün kapanış yaptı. Teknik destekler 66900, 66025, 65650 dirençler 68100, 68500 ve 69800 seviyelerindedir. Bugün Hisse Senetleri Piyasası’nın 66950 seviyesi civarında satıcılı açılmasını bekliyoruz.
Bugün açıklanacak veriler arasında ABD’de Ağustos ayı öncü göstergeler, Eylül ayı Philedelphia FED endeksi, Bloomberg tüketici güveni, İmalat sektörü satın alma müdürleri endeksi, yeni ve devam eden haftalık işsizlik sigortası başvuruları, Euro Bölgesi’nde Eylül ayı tüketici güveni, Japonya’da Ağustos ayı dış ticaret dengesi, Temmuz ayı tüm sanayi aktivite endeksi, Merkez Bankası aylık raporu, Çin’de HSBC imalat sektörü satın alma müdürleri endeksi, Euro Bölgesi, Almanya ve Fransa’da imalat ve hizmet sektörleri satın alma müdürleri endeksleri, Almanya’da Ağustos ayı ÜFE, yurt içinde TCMB beklenti anketi sonuçları bulunuyor.
Tacirler Yatırım Günlük Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u