Ads 468x60px

Moody’s: ABD’nin kredi notunu düşürebiliriz

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD’yi notunun düşebileceği konusunda uyardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD’de 2013 yılı bütçesi için Kongre’de yaşanacak müzakere sürecinin büyük olasılıkla ABD’nin AAA olan kredi notunun ve negatif
görünümün yönü konusunda belirleyici olacağını bildirdi.

Moody’s yayınladığı raporda 2013 bütçe müzakerehlerinin istikrarı sağlayacak ve federal borç/GSYH oranını orta vadede aşağı çekecek bir trende yol açması halinde büyük olasılıkla kredi notunun AAA olarak teyit edileceğini ve görünümün ‘durağan’a revize edileceğini belirtti.

Moody’s, müzakereleri istikrar yaratacak politikalar üretmemesi halinde ise kredi notunun Aa1 indirilmesinin beklendiğini vurguladı.

Moody’s, ABD’nin kredi notu görünümünü ‘durağan’a revize etmeyi düşünmeye başlamadan önce ekonominin ‘mali uçurum’ gibi bir şoktan toparlanabileceğine dair kanıt görmeye ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Moody’s, AAA kredi notunun ve negatif görünümün 2013 yılı bütçe müzakereleri netleşene kadar devam ettirileceğini ve bütçe müzakerelerinin ne zaman sonuçlanacağını tahmin etmenin çok zor olduğunu vurguladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u