Ads 468x60px

EUR / USD Yorumu / GCM Forex - (12.09.2012)

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in 2013 bütçe müzakereleri ABD’nin kredi notunun yönü konusunda belirleyici olacağını ve ABD’de bütçe müzakereleri netleşene kadar AAA notu ve negatif görünüm sürdüreceğini belirtmesinin ardından Dolar’ın tüm para birimleri üzerinde negatif etkisinin sürdüğü ve bu durumun EUR/USD paritesinde yükseliş baskısının oluştuğu
gözlemlenmektedir.
Kısmi olarak geri çekilmesinden sonra bu düşüşlerin 1,2754 ile sınırlanması ve paritenin gün içerisinde 1,2876 seviyesine kadar yükselmesi yükseliş trendinin gücünü de net bir şekilde görmemize katkı sağlamaktadır. Ayrıca günlük kapanışını da 200 günlük basit hareketli ortalama olan 1,2825 seviyesi üzerinde yapması bu yükselişleri destekleyen en önemli teyit olarak belirlenmiştir. Bundan sonraki süreçte EUR/USD paritesinde satış pozisyonlarında yer almak yerine belirli düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmek hem trend yönünde işlem pozisyonlarında yer almamızı sağlar hem de bu nedenle de kazançlı işlem sayımızın artmasına neden olacaktır.
Diğer yandan bugün Euro bölgesi için önemli makro-ekonomik veriler var ve bu sonuçlar parite üzerinde ciddi bir etki yaratabilir. Özellikle bugün TR saati ile 11’de Alman Anayasa Mahkemesinin ESM ile ilgili vereceği karar önemlidir. ESM’nin kurtarma paketindeki fonunun yasal olup olmamasının tartışıldığı mahkeme de olumsuz bir karar çıkması Euro bölgesi için negatif bir gelişme olacağı gibi parite de sert satışların oluşması gözlemlenebilir. Ancak kararın olumlu çıkması Euro bölgesi üzerindeki kara bulutların kısmi bir şekilde dağılmasına ve bu nedenle de Euro’nun değerlenmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu haber dışında Hollanda’da parlamento seçimleri var. Bu haber sonucu da piyasalar da etkisini gösterebilir.
Teknik olarak baktığımızda EUR/USD paritesinin çıkışlarını sürdürdüğü ve bu nedenle de ilk etapta fibonacci %61,8 düzeltme noktası olan 1,3009 ile daha sonra fibonacci %50 düzeltme noktası olan 1,3309 seviyeleri hedef olarak belirlenmiştir. Bu çıkışlar öncesinde yaşanılacak olası düşüşlerin alış fırsatı olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle FED’in yarın akşamki toplantısından çıkacak olan kararın EUR/USD paritesi üzerinde sert hareketlere maruz kalması beklenilmektedir. Riski sevmeyen ve garantici işlem yapmak isteyenler yarın ki FED toplantı öncesinde pozisyon kapamalara gidebilir. Gün içi işlem stratejisi gerçekleştirecek yatırımcılar 1,2780 desteğini dikkatle takip etmelidir. Eğer EUR/USD paritesi 1,2780 desteği üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü atağına devam etmesi beklenilmektedir. Kısa vadeli düşüşlerde yer almak isteyenler 1,2780 desteğinin kırılmasını beklemelidir.
PİVOT; 1,2780

DESTEK; 1,2815-1,2780 -1,2750

DİRENÇ; 1,2885-1,2905-1,2950

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u