Ads 468x60px

Parite Yorumları / İntegral Menkul Değerler - (10.09.2012)

Parite Yorumları:
EUR/USD Paritesinde Cuma sabah saatlerinden itibaren İspanyol ve İtalyan tahvillerinde görülen kuvvetli ve düzenli değer artışının yarattığı olumlu etki ile alışların 1,2630 seviyelerinden hız kazandığını ve öğleden sonra ABD’de açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinin olumsuz gelmesi ile
ivme kazanan alışların 1,2815 seviyelerine varan yükselişlere neden olduğunu gördük. Bugün Asya saatlerinde Çin’den gelen olumsuz haberler ile bir kısım kar realizasyonu görülen paritede bu sabah itibariyle işlemler 1.2783 dolaylarından devam etmektedir. Yatırımcılarımızın bu aşamada, olası düşüşlerde 1,2735 / 1,2745 seviyelerinden alış yapmalarının, 1,2710 seviyesinin altını stop seviyesi olarak; 1,2785 -1,2795 seviyelerini ise hedef noktalar olarak belirlemelerinin uygun olabileceğini düşünmekteyiz. Bugün açıklanacak olan OECD göstergeleri ve Fransa’nın bono ihaleleri verileri takip edilmelidir.
GBP/USD paritesinde Cuma sabah saatlerinde İspanya tahvillerinde görülen yükselişlerin etkisi ile alışların hız kazanarak 1,5980 seviyelerine varan yükselişlerin sergilendiğini gördük. Gün içerisinde açıklanan İngiltere verileri sonrası bir kısım kar satışı gördüğümü paritede, ABD’de açıklanan Tarım Dışı İstihdam verilerinin olumsuz gelmesi sonrası alışların tekrar hızlanarak 1,6030 seviyelerine eriştiğini gördük. Bu sabah Çin’den gelen olumsuz haberlerin etkisi ile bir kısım kar satışlarının gerçekleştiğini gördüğümüz paritede işlemlerin 1,5997 seviyesinden gerçekleştiğini görmekteyiz. Yatırımcılarımızın, bu aşamada, olası yükselişlerde 1,6015-1,6025 seviyelerinden satış pozisyonu açmalarının, bu pozisyonlar için 1,6050 seviyesinin üstün stop noktası belirlemelerinin ve aşağıda 1,5965 / 1,5975 seviyelerini hedeflemelerinin uygun olabileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan OECD göstergeleri ve Fransa’nın bono ihaleleri verileri takip edilmelidir.
USD/TRY Paritesinde Cuma sabah saatlerinde Euro/Dolar paritesinde görülen yükselişlerin yarattığı olumsuz etki ile 1,8100 seviyelerinden hızlanan satışların gün içerisinde ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisinin olumsuz gelmesi ile ivme kazandığını ve 1,7955 seviyelerine varan çekilmelerin gerçekleştiğini gördük. TC Merkez Bankası’nın TL’de gevşemeye izin vereceği beklentisinin satışların önünü kestiği paritede, yatırımcılarımızın bu aşamada, olası yükselişlerde; 1,8065-1,8080 $ seviyelerinden satış pozisyonuna girmelerini, 1,8105 $ seviyesinin stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve aşağıda 1,8015 – 1,8025 seviyelerinin hedeflenebileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan Türkiye’nin GSYH ve Sanayi üretimi verileri takip edilmelidir.
USD/JPY Paritesinde, Cuma sabah saatlerinde Euro/Dolar paritesinde görülen yükselişlerin etkisinin sınırlı olduğunu ve öğleden sonra ABD’de açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinin oldukça olumsuz gelmesi sonrası 79,00 seviyelerinden satışların hız kazanarak 78,01 seviyesine varan çekilmelere neden olduğunu gördük. Japonya’da olumsuzluklar geldikçe Japon Yeni’nin değer kazandığı paritede işlemler bu sabah itibari ile 78,23 dolaylarından gerçekleşmektedir. Bu aşamada, yatırımcılarımızın, olası yükselişlerde 78,45 / 78,55 seviyelerinden satış pozisyonuna girmesini; 78,70 $ seviyesinin stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve aşağıda 78,00 / 78,10 seviyelerinin hedeflenebileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak OECD göstergeleri verileri takip edilmelidir.
Egemen Candır
Araştırma Departmanı / Analist

www.integralmenkul.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u