Ads 468x60px

Altın Yorumu / Bloomberg HT - (14.09.2012)

Altın haftalık ralliye hazırlanıyor
Fed’in QE3 planını açıklamasının ardından altın ocak ayından beri en uzun haftalık rallisine hazırlanıyor.
Amerikan merkez bankası Federal Rezerv’in ekonomiyi desteklemek adına adım atacağını açıklaması ile kıymetli metallere olan talep artarken altın altı ayın yükseğine tırmanarak dört hafta üst üste
yükselişle ocak ayından beri en iyi haftalık ralliye hazırlanıyor. Platin ise mart ayından beri ilk kez 1,700 doları zorladı.
Spot altının onsu yüzde 0.5 artışla 29 şubattan beri en yüksek seviye olan 1,775.35 dolara çıktı ve Singapur’da yerel saatle 10.53′te 1,773 dolar oldu. Kıymetli metal bu hafta yüzde 2.2 yükseldi. Bloomberg veri tabanına göre ETF’deki altın varlıkları 2,492.951 ton rekorunu kırdı.
Federal Rezerv, QE3 planına göre ucu açık olmak suretiyle her ay 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alarak uzun vadeli varlıkalrını genişletecek. Böylece büyüme desteklenirken işsizlik de eritilmiş olacak. Fed’in planını açıklamasının ardından dolar, euro karşısında dört ayın düşüğüne geriledi. Hatırlanacağı üzere Fed’in 2.3 trilyon dolar tahvil satın alarak iki tur parasal genişlemeye gittiği aralık 2008 – haziran 2011 döneminde altın fiyatını neredeyse ikiye katlamıştı.
Bloomberg HT

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u