Ads 468x60px

Altın Yorumu / GCM Menkul Kıymetler (05.09.2012)

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından, Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

ABD borsalarının işçi günü nedeniyle tatil olması ve ECB başkanı, Draghi’nin işlerinin yoğunluğundan dolayı yapacağı konuşmasını iptal, etmesi Altın fiyatlarının gün içerisinde sakin bir
seyirle hareket, etmesini sağladı.

Gerek makro-ekonomik verilerin yetersizliği gerekse, işlem hacminin az olması neticesinde belirli seviyeler arasında, sıkışan altın fiyatları şuanda 1694,7 seviyesinde hareketine devam, etmektedir. Özellikle bugünden itibaren ABD bölgesinden gelecek olan, veriler QE3 ile ilgili sinyallerde bize fırsat vereceği gibi bu, fırsatların altın üzerindeki fiyatlamalarını görebiliriz.

Bu nedenle, de bugünden itibaren gelen bazı makro-ekonomik verilere dikkat etmek, gerekmektedir. 12-13 Eylül FED toplantısına kadar gelecek olan bazı, makro-ekonomik verilerin QE3 kararında etkili olabileceği, beklenilmektedir. Bu nedenle de gelecek olan verileri dikkatle takip, etmek gerekmektedir.

Teknik olarak baktığımızda gün içerisinde 1685 desteğinin önemli, olduğunu ve bu destek kırılmadan kar realizasyonlarına gidilmeyeceğini, söyleyebiliriz. Eğer altın 1685 seviyesi üzerinde kalmasını sürdürürse, gün içerisinde 1720 seviyesine doğru atak başlatabilir. Ancak, öncelikle psikolojik bir direnç olan 1700 seviyesini geçmesi, gerekmektedir. Diğer yandan kar realizasyonlarında yer almak, isteyenler muhakkak 1685 desteğinin kırılmasını beklemeli ve bu, kırılış gerçekleştikten sonra da var olacak short pozisyonlarını kısa, vadede kapatması gerekmektedir.

Çünkü yükseliş trendinde hareket, ettiğini gözlemlediğimiz altın da trendin tersine pozisyon açmak, riskimizi artırmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle de uzun vadeli, işlem stratejimiz olarak yaşanılacak olası geri çekilmeleri alım, fırsatı olarak değerlendirebiliriz.

Pivot 1685, Destek 1685-1676-1670, Direnç 1700-1707-1715

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u