Ads 468x60px

Altın Yorumu / GCM Menkul Kıymetler (06.09.2012)

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından, Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

ALTIN ANALİZ, Haftanın son gününe yaklaştığımızda Altın fiyatlarının “fırtına, öncesi sessizliği” andıran sakinliği dikkat çekici olarak, gözlemlenmektedir. Kısa vadeli olarak 1700 ile 1685 seviyeleri
arasına, sıkışan altın fiyatlarında özellikle bugün ECB başkanı Draghi’nin, yapacağı basın açıklamaları Altın fiyatlarında sert hareketlerin, oluşmasına sağlayabileceği gibi yarın da ABD’den gelecek olan Tarım, dışı istihdam verisi de bu hareketliğe katkı sağlayacaktır.

Bu nedenle, de özellikle bu iki gün altın fiyatları açısından önem arz etmektedir., Genel olarak Euro ve ABD bölgesindeki sorunların ülke ekonomilerini, rahatsızlık vermesi altın gibi önemli kıymetli metallerin yükselmesine, neden olmaktadır. Bu nedenle de bugün ve yarın gelecek olan verilerin, etkisi ile Altın fiyatlarında net hareketler gözlemlenmesi, beklenilmektedir.

Teknik olarak baktığımızda hala daha 1685 desteğinin önemli, olduğunu ve bu destek üzerinde gün içi yükselişlerin devam edeceğini, söyleyebiliriz. Ayrıca kritik ve bir o kadar da psikolojik bir direnç, olan 1700 seviyesinin geçilmesi durumunda haftalık grafikte fibonacci, fan’ın üst kanal noktası olan 1735-40 bandına çıkmak isteyebilir. 1685, desteğini kırması durumunda ise kar realizasyonların oluşma, ihtimalinin artacağını ve bu nedenle de altın fiyatlarının 1640, seviyesine kadar gerilemesi kaçınılmaz olacaktır.

Not: Bugün ve yarın gelecek olan haberler ABD’de 12 Eylül, toplantısı öncesi QE3 ihtimalinin fiyatlanmasına neden olabilir. Bu, nedenle de gelecek olan verileri doğru yorumlamak ve buna göre işlem, stratejisi oluşturmak önemlidir.

Pivot 1685, Destek 1685-1676-1670, Direnç 1700-1707-1715

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u