Ads 468x60px

Jim Rogers: Fed gizli gizli para basıyor

Dünyada emtia gurusu olarak tanınan yatırım ve finans uzmanı Jim Rogers, Amerikan Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin ''yeniden suratlarına atılacak yumurtalardan'' korunmak için çoktan üçüncü tur parasal genişlemeye (QE3) başladığını belirtti.


Rogers, kişisel bloğunda yer alan değerlendirmesinde ABD Merkez Bankası'nın gizli gizli para basarak, daha önceki 2 trilyon dolarlık parasal gevşeme girişimi sonrasındaki tepkiden ve ''yeniden yüzlerine atılacak yumurtalardan korunmaya çalıştığını'' söyledi.
Daha önceki iki tur parasal genişleme sonucunda QE1 ve QE2 ile piyasaya yaklaşık 2,3 trilyon doların enjekte edildiğini hatırlatan Rogers, piyasaların beklediği üçüncü tur parasal genişlemeye ilişkin olarak da, ''Duyurulmasını beklemeyin'' yorumunu yaptı.
''Herhangi bir duyuru yapacaklar mı bilmiyorum. Para basacaklarını biliyorum. Hatta basıyorlar'' görüşünü dile getiren Rogers, ''Eğer bilançolarına bakarsanız, bir şeylerin olduğunu görürsünüz, bilançolarına varlıklar artıyor, diş perileri getirmiyor bunları herhalde'' ifadelerini kullandı.

http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=106820

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u