Ads 468x60px

900 Ton Altınla Kayboldu

Rusya'nın uzak doğusundaki Okhotsk denizinde 900 ton altın cevheri yüklü gemi sırra kadem bastı.
Rusya'nın uzak doğusu Okhotsk denizinde şiddetli fırtınada 9 kişilik mürettebatı ile birlikte kaybolan gemide 900 ton altın cevheri yüklü olduğu açıklandı.


CEVHERİN DEĞERİ 250 MİLYON DOLAR SEVİYESİNDE

Dün sabahtan itibaren bağlantı sağlanamayan Amurskaya kuru yük gemisindeki cevherin değerinin yaklaşık 250 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Önceki gün acil sinyali gönderdikten sonra kaybolan gemiyi bulmak için Novik adlı tanker ve iki balıkçı teknesi arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Fakat işin kötü tarafı iklim şartları çok kötü.

Bu sebeple ağır hava koşulları ve fırtına nedeni ile Be-200 kurtarma uçağı çalışmalarına ara verdi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİNDE İHLAL YOK

Olayla ilgili yapılan ilk soruşturmada geminin güvenlik kurallarını ihlal etmediği belirlendi.

Uzak Doğu Ulaşım Departmanı'ndan yapılan açıklamada, "Kuru yük gemisi Kiran limanından Okhotsk limanına doğru hareket ediyordu. Gemide 700 ton altın cevheri yüklüydü. Mürettebat ise 9 kişi idi." bilgisi verildi. Basında yer alan ilk haberlerde mürettebatın 11 kişi olduğu belirtilmişti.

Bu arada Rus emniyeti söz konusu geminin iklim koşulları sebebi ile mi kaybolduğunu araştırıyor. Söz konusu araştırmalar, geminin altınlar sebebi ile kaçırılmış olma ihtimalinden dolayı kaynaklanıyor.

http://www.haber365.com/Haber/900_Ton_Altinla_Kayboldu/

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u