Ads 468x60px

Parite Yorumları / İntegral Menkul Değerler - (30.10.2012)

Parite Yorumları:
EUR/USD paritesinde son haftalarda olumlu sonuçlanan ABD verilerinin de etkisiyle kısa vadede önemli bir destek seviyesi olan 1.3005 dolaylarının aşağı yönlü kırıldığını görmekteyiz. Geçtiğimiz gün olumlu sonuçlanan ABD Tüketici Harcamaları verisinin ve İspanya Başbakanı Rajoy’un
”AB’den dış yardım istemenin şu anda zorunlu olmadığını” söylemesi sonrası halen Euro’nun Dolar karşısında değer kaybettiğini söyleyebiliriz. Bu sabah itibariyle paritede işlemlerin 1,2890 seviyesinden hafif satıcılı bir pozisyonda devam ettiğini görmekteyiz. Yatırımcılarımızın bu aşamada , olası yükselişlerde 1,2955- 1,2985 seviyelerinden satış yapmalarının, 1,3010 seviyesinin üstünü stop seviyesi olarak; 1,2905-1,2890 seviyelerini ise hedef noktalar olarak belirlemelerinin uygun olabileceğini düşünmekteyiz.Bugün açıklanacak olan Almanya İşsizlik Oranı ve Euro Bölgesi Tüketici Güveni verilerinin yanı sıra Draghi ve Dudley konuşmaları takip edilmelidir.
GBP/USD paritesinde son zamanlarda Dolar’da gözlemlediğimiz değer artışının Eur/Usd paritesinde geri çekilme yaratmasına da bağlı olarak 1.6140 seviyesinden kademeli olarak satışların ön plana çıktığını görmekteyiz. Geçtiğimiz gün açıklanan İngiltere Mortgage Başvuruları ve Tüketici Kredilerin olumlu sonuçlanmasına da bağlı olarak 1.6000 destek seviyesi dolaylarından alımların etkili olduğu paritede bu sabah itibari ile işlemlerin 1,6046 seviyesinden devam ettiğini görmekteyiz. Yatırımcılarımızın bu aşamada, olası çekilmelerde 1,6010-1,6005 seviyelerinden alış pozisyonu açmalarının, bu pozisyonlar için 1,5970 seviyesinin altını stop noktası belirlemelerinin ve yukarıda 1,6070 / 1,6085 seviyelerini hedeflemelerinin uygun olabileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan Almanya İşsizlik Oranı ve Euro Bölgesi Tüketici Güveni verilerinin yanı sıra Draghi ve Dudley konuşmaları takip edilmelidir.
USD/TRY paritesinin; son günlerde Türkiye not artışı beklentileri etkisinde değer kazanan TL ile hakim olan satış baskısının geçtiğimiz hafta olumlu sonuçlanan ABD verileri ve FED FOMC toplantısı sonrası yerini alımlara bıraktı. Geçen haftanın kapanışında 1,8100 direncinin kırılamaması ile gevşeyen paritede bu sabah itibari ile işlemlerin hafif alıcılı bir pozisyonda 1,8045 seviyesinden devam ettiğini görmekteyiz. Yatırımcılarımızın bu aşamada, olası düşüşlerde; 1,7980-1,7950$ seviyelerinden alış pozisyonuna girmelerini, 1,7920 $ seviyesinin altını stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve yukarıda 1,8010 – 1,8025 seviyelerinin hedeflenebileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan Almanya İşsizlik Oranı verisinin yanı sıra Draghi ve Dudley konuşmaları takip edilmelidir.
USD/JPY paritesinde geçtiğimiz hafta Japonya TÜFE verisinin beklentilere paralel bir sonuç alması sonrası 80,40 direnç seviyesinden kar satışlarının etkili olduğunu gördük. Japonya Sanayi Üretimi verisinin geçtiğimiz yıl yaşanan depremden bu yana en sert düşüşünü kaydetmesi ve Japonya Merkez Bankası’nın Yen’e müdahale ihtimallerinin etkisini yitirmesi sonrası 17 Ekim’den bu yana sürdürdüğü yükseliş trendini bozan paritede şu an itibari ile işlemler 79,38 seviyelerinden devam etmektedir. Bu aşamada yatırımcılarımızın; olası düşüşlerde 79,20-79,05 seviyelerinden alış pozisyonuna girmesini; 78,80 seviyesinin stop seviyesi olarak belirlenmesini ve yukarıda 79,60 / 79,75 seviyelerinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz. Euro Tüketici Güveni ve Draghi İle Dudley konuşmaları takip edilmelidir.
Egemen Candır
Araştırma Departmanı / Analist
İntegral Menkul Değerler Forex Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u