Ads 468x60px

Platin Piyasası Güney Afrika’dan Etkileniyor

Güney Afrika’daki işçi ve sendika sorunları, ülkeyi derinden etkilemiş durumda. Güney Afrika’daki madencilik sektöründe çalışan ve ülkedeki iş gücünün yaklaşık %30’unu temsil eden 90.000 kadar maden işçisi, hala grevde.



 Platin, en çok etkilenen bu öz kaynakların başında geliyor. Yetkililer, Güney Afrika’nın toplam platin üretiminin%28’inin veya küresel platin üretiminin %17’sinin etkilendiğini tahmin ediyor. Platin arzındaki daralmanın fiyatları yukarı çekebileceğini ifade eden yetkililer, işçi kaynaklı sorunların bu sefer altını da etkilemeye başlayabileceğini ifade ediyor. Uzmanlar, madenlerde yaşanan sorunlardan ötürü toplam Güney Afrika altın üretiminin üçte birinin etkilenmiş olabileceğini belirtmekte. Bu miktar da küresel üretimin %2,5’uğuna denk geliyor.
 Paladyum, bu grevlerden platine göre daha az etkilenmiş durumda. Deutsche Bank, 2012’de 270.000 ons paladyum kaybı olduğunu düşünüyor. Banka, bu kaybın en nihayetinde fiyatlara da  yansıyacağını belirtiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u