Ads 468x60px

İMKB Yorumu / Tacirler Yatırım - (23.10.2012)

Japonya’da Eylül ayında ihracatın hızlı gerilemesi ile dış ticaret açığının yükselmesi ve AB Liderler Zirvesi’nden İspanya hakkında bir açıklama gelmemesi yurt dışı piyasalara satış getirse de Hisse Senetleri Piyasası’nda İmkb-100 endeksi haftaya 26 puanlık sınırlı yükselişle 70800 puandan başladı.

Açılış ardından gördüğü 70756 puan seviyesi gün içi dip oldu. Not artırım beklentisi ile bu seviyeden kademeli alımlarla 71000 seviyesini yukarı geçti ve 71300 puan seviyesine kadar yükseldi. Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alım programının hükümetleri değil, yatırımcıları finanse edeceğini açıklaması ile gelen satışlar 70955 seviyesinde karşılandı. Bayram tatili öncesi düşen işlem hacmiyle yurtdışı piyasalardan olumlu ayrışan endeks seans sonuna doğru gelen alımlarla tekrar 71000 seviyesini yukarı geçti ve gün sonunda 71219 puandan 445 puan (%0.63) primle kapandı. Halkbank’ın 3. çeyrek karının beklentilerin üzerinde gelmesi bankacılık sektörü için olumlu beklenti yarattı. Bankacılık sektörü %1.06 prim yaptı.
Teknik olarak destekler 70850, 70300, 69850 dirençler 71800 ve 72400’deki kanal üst akım çizgisi seviyelerindedir. Bugün Hisse Senetleri Piyasası’nın önceki kapanış seviyesi civarında açılmasını bekliyoruz.
Bugün açıklanacak veriler arasında ABD’de Ekim ayı Richmond FED imalat endeksi, Fransa’da Ekim ayı işdünyası ortam endeksi, İngiltere’de Eylül ayı Mortgage kredi onayları, yurt içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı giriş – çıkış yapan yabancı ve vatandaşlar, TÜİK Ekim ayı sektörel güven endeksi, TCMB iktisadi yönelik anketi ve reel kesim güven endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanım oranı bulunuyor.
Tacirler Yatırım Günlük Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u