Ads 468x60px

Altına Yatırım Yapanlar Dikkat!

Dünya Altın Konseyi'ne (WGC) göre, 2011 yılı Eylül ayında altın fiyatları 1771 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Artışın temelinde, özellikle kriz sonrasında küresel ekonomideki belirsizliklerin devam etmesi, Avro Bölgesi borç krizinin derinleşmesi, ABD ekonomisi ve dolara olan güvenin zayıflaması ile altının ''güvenilir'' bir yatırım aracı olarak görülmesi etkili oldu.


Bu tarihteki zirvesinden sonra dalgalı bir düşüş trendine giren altın, 2012 yılı Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 değer kazanarak 1590 dolar seviyesine yükseldi.

PİYASADAKİ BELİRSİZLİK FİYATI ARTTIRACAK

Ekonomi Bakanlığı'nın raporuna göre, piyasalarda belirsizliğin artmasıyla birlikte riskten genel anlamda bir kaçış gözleniyor ve önümüzdeki dönemde de altın fiyatındaki artışın devam etmesi bekleniyor.

Bu bağlamda, altın yatırımcıları, 2012 yılı sonuna kadar altının ons fiyatının 1.800 dolar seviyesine yükseleceğini, 2013 yılında 2 bin dolar sınırını aşacağını ve 2014 sonunda ise 2 bin 400 dolara ulaşacağını öngörüyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, fiyatları (TL) şöyle:
http://www.haberler.com/altina-yatirim-yapanlar-dikkat-4050792-haberi/

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u